[]

Tez savunma sınavında neden benim tezimden yararlanmadın diyen hoca?

Merhaba arkadaşlar;

Bir üye hoca hem savunma sınavında hem de sonrasında telefonda "neden tezimi okumadın/atıf yapmadın" dedi. Tezini, makalesini ve kitabını önerdi atıf için. Şimdi ben önerilere göre düzeltmeler yapacağım. Tez danışmanım yaptığım düzeltmeleri bir pdf olarak jüri üyeleriyle paylaşmamı söyledi. Şunları bunları yaptım gibi. Tabii tezin son halini de ekleyerek. Bu istek bana çok şey (cringe) geldi. Yani çalışmalarına atıf yapmamı isteyen jüri üyesinin bu isteği. Ama gördüğüm kadarıyla bu çok normalmiş. Normalde yapacak olsam dahi artık içimden gelmiyor.

Şimdi siz olsanız önerdiği çalışmalarını okuyup atıf verir misiniz? Vermesem, ve son halinde yine trip atar mı? Kendime düşman mı kazanmış olurum? Atıf vermesem dahi Kaynakçada kullanıp geçeyim mi?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Merhaba,
2 ihtimal geldi aklıma.
1. Tez konun benim bu makalemle çok ilişkili nasıl bunu atlarsın? Gibi bir soruysa eğer hoca haklı olabilir.
2. Boş temelsiz istek.

Hangisi olduğuna göre değişirdi sanırım benim tutumum.
  • but that was just a dream  (02.06.22 22:58:26) 
üyenin yaptığı tez, vs. senin konu ile ilgili ise bunu zaten yapmış olman gerekirdi. diger türlü literatürü eksik taramis olursun. yok senin konu ile ilgili degilse (sinkaflı sözler) biridir. o durumda yapmasan da olur. ama ileri karsilasma ihtimaliniz varsa bu durum da yapman iyi olur. bu tipler unutmaz cünkü.


  • helenart  (02.06.22 22:58:54) 
Konularımızın ilişki düzeyi şöyle: a<b<c<d<e

a en dış küme olsun e ise en iç küme. Ben e çalışıyorum. Hoca ile a<b düzeyi kadar ortağız. Yani zaten alanda yerelde 2 elin parmağından az çalışma var. Zaten istifade edeceğim bir şey olsaydı o demeden bakardım.
  • Amaranta ursula  (02.06.22 23:08:52) 
hocayı tanımıyoruz. bu nedenle sürekli negatif yorum yapmak yanlış olur. netice de teze atıf yapılmasının ve tez de yapılmasının ona bir faydası yok. belki bunu yapmamış olmanın ileri de senin için sorun olacağını düşünmüşte olabilir. bence burada niyet önemli.


  • helenart  (02.06.22 23:12:47) 
hoca haklı olabilir, biz bilemeyiz buradan bakıp. alanınızı da bilmiyoruz.

siz farkında değilsinizdir ama o teze atıf vermemek sizi hem alanda hem de araştırmacı olarak cahil gösterebilir. daha bu geniş/temel havuzdan haberi yok veya buna ihtiyacı olduğunun farkında değil gibi bir algı oluşabilir. ikinci kez arayıp söylemesi biraz şey ama uyarmasında bişey yok. belki sadece iyi niyetli olarak, juriye karşı mahcup olmayın diye çabalıyordur. tez danışmanının istediği şey de asla cringe değil bence.

düşmanlıkla ilgisi yok da, bir atıf eksik vermek sizin hayatınızda ne değiştirecek ki? öte yandan komiteye güvenmiyorsanız yani feedbacklari almayacaksanız neden tez yazıyorsunuz? :D

fazla dövdüm ama ne bileyim, iyi niyetle başka bir perspektiften göstermek istedim.
kolaylıklar.
  • rewlack  (02.06.22 23:30:50) 
@rewlack
Tez danışmanımın tavrına cringe demedim. Çalışmalarına atıf vermemi isteyen jüri üyesinin telefonda 2.kez dillendirmesini cringe buldum. Yoksa tez danışmanım normal prosedürü söyledi. Dediğim gibi çok da ortak yönümüz yok bunu 2.kez istemesi garip geldi.

O vakit bardağın dolu tarafından bakıp çalışmalarına bakayım ben.
  • Amaranta ursula  (02.06.22 23:34:14 ~ 23:36:48) 
Benmmerak ettigim bi konu var, simdi defensee kadar proposal ve min 3 TIK yapiliyor, bu hocanin akli yeni mi basina gelmis, bu hoca izleme komitende degil miydi ki? Cunku komitendeyse ve bunu yeni soyluyorsa ustunden gecinmek istiyor demektir.

Yani ilginc olan savunma jurisine sonradan da eklense bu kadar onemli ve senin konunla ilgiliyse calismalari neden savunma oncesi raporunda okuyup bunu sinavdan once soylememis?

Iyi niyetli dusunursek ve sen gercekten alakasi oldugunu ve sadece gozden kactigini dusunuyosan koy gitsin. Dusunmuyosan tamamen vicdanina kalmis :)

Turkiyede kalcaksan ya da daha sonra bi sekilde geri donmeyi dusunuyosan evet dusman edinmis olursun cunku burdaki akademisyenlerin cogu orta cag kafa yapisina sahip bu konuda :)

Onceden ben cok takardim da oyle hocalar deneyimledim ki kim ugrascak, ne istiyosa ver aglamasin kafa yapisindayim su an :) Yoksa o is uzuyo duruyo.
  • e mice  (03.06.22 00:05:40) 
@e mice
Bizim okulda süreç şöyle işledi: danışmanımla hocaları belirledik onlara haber verdik. Savunma öncesi tezi onlara gönderdim. Savunmaya kadar hiç iletişim olmadı, olmaz diye bir kural var sanırım. Etik olmazmış öğrenci ve üyelerin iletişimi. Savunmada öneriler geldi ama 1 ay içinde yapılabilecek ufak şeyler olduğu için tez 1 ay içinde enstitüye teslim edilmeden önce düzeltmeler yapılabilir dendi. Benden istenen ise enstitüye teslim etmeden önce düzeltmeleri yapıp hocalara nezaketen bakın önerilerinizi yaptım demekmiş.

  • Amaranta ursula  (03.06.22 00:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.