[]

kedi traş ettirme

Dünyalar güzeli tüy yumagı bir kedim var.
Tüyleri hem çok uzun hem de çok dökülüyor. Benim için sorun değil ama 1 yaşına girecek oğlum var, kedinin tüylerinden çekip yoluyor, sonra da agzına burnuna sokuyor tüyleri, yiyiyor bildiğiniz. Artık çığrından çıktık.
Acaba traş mı ettirsem diyorum, kötülük mü etmiş olurum hayvana? Çok mutsuz oluyorlar diye okudum, tecrübesi olan paylaşabilirse sevinirim.
bahsi geçen güzellik şu.. Traş olunca ne hale gelecek düşünemiyorum:(

 
Narkoz olmadan kestirin kestircekseniz.


  • Take it away honey  (02.06.22 17:03:12) 
Biz kendi kedimizi sinbonun traş makinesi ile evde balkonda traş ediyorduk yazları. Kilolu ve bol tüylü bir kedi, çok memnun oluyordu. Başta iki üç seferde hepsi biterken babam bir süre sonra tek seferde traş etmeye başladı.

Veterinerler çoğunlukla sedasyon ile kesiyor, benim içime sinmezdi. Şimdi kendi kedimi ise bir kez yine kestik hiç memnun olmadı, bir daha yapmadık, tarayarak idare ediyoruz.
  • kullanıcıadımbuolsun  (02.06.22 17:21:14) 
Ne kadar sürede tekrar uzuyor acaba?


  • honfleur  (02.06.22 17:28:41) 
Abi kedinin kılı tüyü onun izolasyon malzemesi kışın sıcak tutar yazın serin, bu sıcaklarda kedinin tüyünü kestiğinde sıcağa maruz bırakmış oluyorsun o da haliyle kediyi mutsuz edecektir, ben o nedenle önermem böyle bir olayı. 35 derece sıcakta klimanın bozulduğunu farz et onun gibi bir şey.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.06.22 17:54:53) 
biz iran kedimizin tuylerini bri kere kestirdik hayvan o kadar korktu ki, altina isedi korkudan. Inanilmaz pisman oldum kestirdigime, bir daha da asla kestirmedim. Veteriner kalp krizi gecirebilirdi dedi. Yani urkek fln kedlyse sakin kestiemeyin. Bence genel olarak kestirmeyin, sabah aksam tarayin. Kestirseniz yine tuy dokecek ve tek farki siz gozunuzle gormeyeceksiniz.


  • oscar  (02.06.22 19:22:08) 
narkoz olmasin+1
kedinizin huyuna da bagli biraz.
eger cok asiri urkek bir hayvansa cok zor olur, travma gecirir o sesten, insanlardan. ama eger rahat bir kediniz varsda cok da sorun olmuyor. ben kestiriyordum. simdi de kendimiz kesiyoruz. dura dura oynaya oynaya bitiyor. kirpik oluyor biraz ama olur o kadar.
goturdugunuz yer de cok onemli. Istanbul bostancida snoopy'e gotururdum ben, kesilirken de mutlaka yaninda oluyordum kedimin. Snoopy'den cok memnundum, tasininca kendimiz kesmeye basladik.
  • 65 derece  (02.06.22 22:24:54) 
kesinlikle kedi eger bir saglik sorunu yoksa tras ettirilmemeli. hem yukarida dendigi gibi vucut isilarini ayarlayamazlar, hem de psikolojikeri bozulur. ancak tuy dokulmesini azaltabilirsiniz. oncelikle kaliteli mama tuketmeleri gerekiyor, benim kedim de bu sekilde uzun tuylu ancak cok cok az tuy dokuyor, sadece veterinerde satilan baska bir mama markasina gecince durdu dokmesi. ek olarak kedinizi her gun normal bir tarakla, haftada bir de furminator dedigimiz olu tuyleri alan jiletli bir tarakla taramalisiniz, bu tuy sagligi icin onemli (furminator orijinal olursa daha iyi, celigin kalitesi onemli ve cok kullanmamaya dikkat etmelisiniz, kepek veya egzama gibi sorunlar yaratabilir). duzenli tarama ile de tuy dokumu oldukca azalacaktir. kedi taratmiyorsa yavas yavas odul mamasi vs ile alistirabilirziniz, once sevdigi yerleri tarayarak baslayabilirsiniz. bir de kedinizin yuttugu tuyler yuzunden hasta olmamasi icin duzenli olarak malt kullanmalisiniz, bu konu disi ancak bagirsak tikanikliklari vs sebebiyle cok fazla kedi operasyon geciriyor. ozellikle bizimkiler gibi uzun tuylu kedilerde bir ihtiyaca donusuyor malt, disaridaki kediler cim yiyerek bu tuyleri kusabiliyor ama ev kedileri icin gerekli bir takviye.
inanin bu sekilde trasa gerek bile kalmayacaktir, elbette mevsim gecislerinde cogalacak ancak eger probleminiz devam ederse vet hekiminizle gorusup somon yagi vs gibi takviye baslatabilirsiniz. :)

  • aferin cok iyi dusunmussun  (03.06.22 09:52:54) 
Biz tüy sağlığı problemleri sebebiyle veteriner tavsiyesiyle tedavi amaçlı bir kez traş ettirdik. Okuduklarımın aksine bizim kedimiz korkmadı, morali bozulmadı, herhangi bi depresyon yaşamadı. Ama çevremdeki kediler dahil bunu yaşamayan tek kediydi, sağlık amaçlı olmasa asla cesaret edemezdim.

mamasını değiştirip virbac kullanmaya başladık. bol bol tarayıp malt ve tüy sağlığı için vitamin hapı içiriyorum. Bu şekilde hem tüylerinde gözle görülür bir fark var hem de tüyler havada uçuşmuyor. Traş son çare olabilir ancak ara mevsimde yaptırmanızı tavsiye ederim. Kışın çok üşüyorlar yazın da sıcağa maruz kalacak fazlasıyla.

Toplamda 3 ay gibi bir sürede eski haline dönebildi tüylerinin uzunluğu.
  • amelie poulain  (03.06.22 11:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.