[]

Türkiye yakın zamanda savaşa girer mi?

Koca bir ateş çemberinin tam ortasındayız. Güneyimizde son 20 yılda milyonlarca insan öldürüldü, ülkeler yıkılıp kuruldu. Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna, Azerbaycan-Ermenistan savaşları oldu, olmakta. Doğu Akdenizde arada çatlak sesler çıkmakta.

Şimdiyse dibimizdeki Yunanistan neredeyse koca bir ABD üssüne dönüşmüş durumda. Yunan hükümeti açıkça Türkiye’ye cephe alıyor. Yunan adalarından tahrik, provakasyon ve Türklere karşı yükselen ırkçı yaklaşımların sesleri geliyor.

Önümüzdeki 10 yılda Türkiye topraklarının bir bölümünün ya da tamamının savaş alanı olma ihtimali nedir sizce?

15 Temmuz gecesi sınırda bekleyen binlerce DAEŞ milisi de hatırlarda. Kim bilir girseler neler yapmayı planlıyorlardı, neyin maşası olacaktılar?

 
İçsavaş harici Türkiye kimse ile savaşa girmez kimse de Türkiye ile savaşa girmez ayrıca Türklere karşı yükselen bi ırkçılık da yok abi hiç Yunanistan'a gittin mi bilmiyorum ama o "düşmanlık" büyük oranda siyasi manevralar halkın hiç öyle bir derdi yok.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.06.22 16:25:12) 
doğunun makus kaderinden kurtulma ihtimali düşük, sınır bölgeler mutlaka çevredeki savaştan etkilenecektir. ama tr genelini etkileyen bir savaş olma ihtimalini %0 olarak görüyorum açıkçası. avrupa'nın dibinde nufusu 100 milyona dayanmış bir ülkede genel savaş çıkması demek avrupa'nın tamamının ve dolayısıyla tüm dünyanın büyük bir krize girmesi demek olacak.


  • roket adam  (02.06.22 16:28:28) 
Kim, niye Türkiye ile savaşa girsin? Coğrafi olarak çok geniş bir alana yayılan ve nüfusu 90 milyona yaklaşan bir ülkeye saldırmak o kadar kolay bir iş değil. Avrupa bölgesinde görece 'şahin' politikalar güden Fransa'nın bile kalkışabileceği bir iş değil.

Hadi az buçuk Yunan'dan çatlak sesler çıkıyor desen bile, tüm nüfusu 10 milyon. Ordusu 100bin kişi.

Yunanistan ne isteyebilir? İstanbul? İzmir? Buralarda nüfus o kadar yoğun ki herhangi bir askeri gücün başarıyla tutunması çok güç. Ve bir yandan da akılcı değil.
  • kaptankedi  (02.06.22 16:59:35) 
kendi rizasiyla girmez cunku cok zayif ve kaos icinde zaten.


  • hot potato  (02.06.22 18:02:01) 
yunanistan-adalar mevzusunu savaştan başka bir şey çözemez. iktidar dış politikada berbat olduğu için tabi. ancak buna müsaade edilmeyeceğini düşünüyorum. savaş ihtimali bence yok. ancak seçimin de etkisiyle suriye'ye girebiliriz


  • paintov  (03.06.22 12:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.