[]

Kirill Gerstein @ AKM

50. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri

6 Haziran Pazartesi Saat: 20.00

Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu

Satılık Bilet 160 TL.


Açılış Konseri

Tekfen Filarmoni Orkestrası

Aziz Shokhakimov şef

Kirill Gerstein piyano



Ferit Tüzün

Nasreddin Hoca, “Humoresque”

Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Piyano Konçertosu no.1, Si bemol minör, op.23

Leonard Bernstein

Batı Yakasının Hikâyesi’nden Senfonik Danslar

Arasız 90’ sürer.

Konserden önce ödül ve plaket töreni olacaktır. 50. İstanbul Müzik Festivali onur ödülü Özkan Manav’a sunulacaktır.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, İstanbul Müzik Festivali 2019-2022 Açılış Konseri Orkestrası’dır.

İstanbul Müzik Festivali 50. yılında! İKSV’nin ilk etkinliği ve tüm İstanbul Festivallerinin amiral gemisi olan, ilk kez 1973 yılında gerçekleşen Festival 50. yılında temasını İstanbul’a, zengin tarihi boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapan ve yarım asırdır festivallere adını veren, konserlerin ev sahibi olan bu güzel ve özel şehre adıyor. “İstanbul” temasıyla 50. İstanbul Müzik Festivali başlıyor!

Açılış Konseri’nde “Üç Denizin Sesi” olarak anılan, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle adından gururla bahsettiren Tekfen Filarmoni Orkestrası, daimi şefi ve sanat direktörü Aziz Shokhakimov ile birlikte günümüzün yıldız piyanistlerinden Kirill Gerstein’a eşlik edecek.

Eleştirmenlerin dediği gibi “Gerstein, yarattığı kendine özgü ses dünyası ve son derece evrensel müzik anlayışıyla en ünlü klasik piyanistler sınıfına giriyor.”

Ferit Tüzün’ün Nasreddin Hoca adlı eseri, Çaykovski'nin etkileyici 1. Piyano Konçertosu ve aşkın müzikle buluştuğu, Bernstein’ın Batı Yakasının Hikâyesi’nden Senfonik Danslar’la İstanbul Müzik Festivali bir kez daha İstanbul’a merhaba diyor!

 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.