[]

Bir akustik gitara bakım olarak ne yapılır?

Ve bu bakımın maliyeti nedir? Teşekkürler




 
sırayla eski teller sökülür, klavyesi ağaç çeşidine uygun olarak temizlenir, teller sökülünce eşik ve sap kısmında tellerin altında kalan kısmın tozları silinir, temizlik aşaması bittikten sonra klavyeye(abanoz,gül ağaç yağlanmayı seven bir ağaç ise) limon yağı veya mineral yağı uygulanır, fretlerde seviye farkı varsa tesviye istiyorsa ufak bir tesviye yapılır yeni tel takılır, sap ayarı yapılır. bunun dışında alt eşik üst eşik ayarlama veya değiştirme olayı da olabiliyor zaman içinde fretlerin düşmesi sebebiyle.

kısaca bu kadar.

maliyet olayı çok değişken, birincisi istanbul kadıköy gibi yerlerde fiyatlar çok yüksek, ikincisi luthierim diye piyasaya çıkıp hiç bişey bilmeyen ve daha kötüsü kazıkçı çok insan var.

benim usta teli sen alırsan en fazla 100-200 arası alır, o da yapılacak işleme göre yani. hatta çoğu zaman tesviye, eşik yapma etme vb olayına girmeyecekse para bile almıyor çünkü tesviye hariç toplasan 10 dakka sürmeyen bir işlem.

benim ustam çorlu'da bu arada.

tabi bu üçkağıtçı tayfa 1000 lira bile dese şaşırmam yani.

geçen vatandaşın teki elektro gitarın manyetikleri paslanmış diye luthierin tekine götürmüş, adam hiç sormadan, yeni manyetik taktım diye kol gibi fiyat geçirmiş, işin ilginci adam üstündeki manyetikleri wd40 ile silip ince zımpara atıp takmış, böyle çok şerefsiz insan türedi son zamanlar, aç youtube'e herkes luthier olmuş, tel değiştiren luthierim ben diye kanal açıyor.
  • killerbee  (02.06.22 07:37:18 ~ 07:43:35) 
rıfat türen'e bırakılır. iki gün sonra geri alınır. benim bildiğim bakım bu.


  • alperz  (02.06.22 07:39:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.