[]

Airfryer

Akıbeti ekmek yapma makinesi, koşu bandınınki gibi mi olacak?




 
Yok.

Bu tip ürünlerde vaktinin gelmesi,eksiklerinin giderilmesi gerekiyor.air fryer asagi yukarı 20 yıllık bir geçmişe sahip aynı elektronik süpürgeler gibi.sırasının gelmesi için fiyat olarak ucuzladı,daha kullanışlı hale geldi.en önemlisi insanlar az yağla kızartma,pişirme olayını benimsediler.

Elektronik süpürgenin yaşadığı trend şimdi bu üründe.
  • duptıs  (02.06.22 03:24:24) 
aynen öyle olacak. popüler kültür bunu dayattı herkes de böyle bir ürüne ihtiyacı olduğuna canı gönülden inandı. akıbeti dediğin ürünler gibi olacak yeni yıla bile girmeden. sonra yeni mucizevi! ürün gelir.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (02.06.22 10:11:05 ~ 10:11:27) 
ben gayet kullaniyorum. gayet pratik ve surdurulebilir bir sekilde kullanima uygun bence.


  • baldur2  (02.06.22 15:07:58) 
robot süpürge örneği doğru.
nice dönüşümler atlatarak bugün mutfağa girdi, kolay kolay da çıkmaz aksine ucuzlar, yaygınlaşır.

bence sektör kaynaklı bi bozulma olmazsa kesinlikle mikrodalga/fırın/ketıl gibi mutfağın demirbaşları arasında olur. popüler kültürle alakası yok, 2 sene sonra da en az uğraşla yemek kek yapmak isteyeceğim.
  • patronaj1  (02.06.22 15:29:08) 
o iş belli olmaz hocam.

90'ları hatırlayacak kadar yaşayan var mı içinizde bilmiyorum ama fritöz de mutfağın bir demirbaşıydı. her mutfakta vardı. şimdiki gibi "kızartma sağlıksız" algısı da yoktu çok fazla. insanlara içinde sürekli yağ hazır duran, düğmeyi çevirince ısınıp kızartma yapmaya hazır hale gelen bir cihaz mantıklı gelmişti. hatta çok net hatırlıyorum, arkadaşlarla konuşurken "evinde fritöz olmayan var mı" gibi bir cümle geçmişti, o derece demirbaştı.

şimdi ne oldu? kimsede yok. hatta üretilip satıldığından bile emin değilim. iki gün sonra standart bir fırının da aslında aynısını yapabildiğini fark ettiğimizde, en azından evinde fırın olanlar düşer.fırını olmayanlar için mantıklı hale gelir.

mesela benim evimde kettle da yok. çaydanlığa cezveye koyup ısıtıyorum.

mikrodalga fırınım da yok. zaten mikrodalga fırının buzluktan çıkardığım eti eritmek dışında ne iş yaptığını da bilmiyorum. annemin evinde vardı, sadece donmuş gıda eritirdik. yemek de ısıtırdık ama hemen soğurdu, aletin içi de leş gibi batardı. yani ufak bi sahana bir porsiyon yemek koyup ocakta ısıtmaktan artısını çözemedim. 5 dakika fark ediyor. 16 yıllık evliyim, daha mikrodalgamız olsa bak şu da ne kolay olurdu demedim.

fırınım da var, airfryer ile yapılan her şeyi fırınla yapıyorum. tek avantajı, 3 parça tavuk için koca fırını çalıştırıp elektrik harcamamak olabilir belki.

o yüzden bir mutfak demirbaşı kadar kendine yer bulabileceğini sanmıyorum. modası geçince unutulacak.
  • kibritsuyu  (02.06.22 16:08:49 ~ 16:09:24) 
popüler kültür dayatması falan değil, gayet kullanışlı bir şey.
yaptığım en iyi alışverişlerden biri.
hem fırından çok daha hızlı, hem de etin kendi yağını da aşağı akıttığı için etler ve tavuklar vıcık vıcık olmuyor.

ayrıca çılgınlarca yağsız biber falan kızartmak için muhteşem.
eğer öyle şeyler seviyorsanız düzenli kullanırsınız.
çok da pratik.
  • blatta hiberna  (02.06.22 16:12:09) 
popüler kültür dayatması olduğu bir gerçek. ancak bu tarz ürünleri istikrarlı kullananlar da oluyor. misal robot süpürge de aynı şekilde popüler kültür dayatmasıydı bence ama biz aldık ve çok da memnunuz. alıp aylardır çalıştırmayan arkadaşlarım da var.

mesela airfryer benzeri olan actifry var bizde. 10 yıldır filan kullanıyoruz. gayet de memnunuz. bozulana kadar da kullanırız sanırım. o da bir modaydı mesela.
  • teritori  (02.06.22 16:32:36) 
Ben aktif olarak haftada bir civari kullaniyorum, bu sekil kullanan baskalarini da biliyorum.

Ekmek makinasi gibi olmaz ama satisinin yavaslayacagini dusunebiliriz.
  • cleric  (02.06.22 16:34:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.