[]

BMW servis vs Sanayi

selamlar,

aracın ekranında "tahrik" hatası aldım ve araç çekişten düştü. bmw servisine götürdüm, turbo motorunun değişmesi gerek dediler ve 60bin TL masraf çıkardılar.

bugün sanayide kontrol ettirdim, adam kontrol etti ve kalibrasyonu bozulmuş sadece dedi ve 250 TLye kalibrasyonu düzeltti. ekrandaki uyarı silindi.

burada tam olarak sorun nedir? hangisi tarafından dolandırıldım veya dolandırılmaya çalışıldım? (araç yurtdışı plakalı)

 
anlattigindan birisi seni dolandiriyor sonucunu cikartmak an itibariyle zor ama mekanik olmayan sikintilar genelde bmwlerde software ile hallediliyor.

kalibrasyon senin sikintini gecici mu kalici mu cozdu onu belirlemek lazim. turboda harbiden mekanik sikinti var ise buyuk ihtimal kalibrasyon gecici cozum olur.

kesin karar vermek icin zaman lazim. 3 ay sikinti cikartmazsa ve hala tr'de isen ben olsam bir servise ugrar ne ayaksiniz derim..
  • cooperr  (01.06.22 22:07:56) 
aracın çekişi nasıl oldu peki? düzeldi mi?

hemen karar vermek doğru değil.
  • Leonardo~Da~Vinci  (01.06.22 22:26:46) 
O tahrik sorunu zuhur ettiğinde kolay kolay çözülmüyor. Motor 170hp lik motor mu? Muhtemelen 250 tl ye çözdüm diyen adam sadece arıza lambasını söndürmüştür ama kimsenin günahını almak istemem.


  • Tisatiaşer  (01.06.22 22:28:19) 
aracında 3 kere tahrik hatası görmüş birisi olarak ilk tavsiyem gidin komple 4 buji 4 bobin değiştirin. para var ise orjinalle değiştirin yok o kadar veremem diyorsanız bosch veya ngk ( orjinalini iyi araştırın lütfen ) ile değiştirin.

bu sorun %90 bobin - bujiden yapar. turbo en son ihtimaldir, 250 tl verdiğiniz muhtemelen sadece uyarıyı sildi. vakit kaybetmeden buji bobin baktırın.
  • garavel  (01.06.22 23:47:22) 
servise gittiğimde hatayı ekrandan sildiler 20 dk sonra tekrar gelmişti. sanayiye gittikten sonra yaklaşık 1 saat kuulandım hatayı almadım.

aracın motorunun bilmiyorum, 2018 118i m sport diye geçiyor. bmw düşük km'li araçlarda bu uyarıyı alanlar için motoru indirimli veya ücretsiz değiştiriyormuş, ama benim araç türkiyeden alınmadığı için borusan indirim için başvuramıyoruz bile dedi.

servisteki ustalar ve görevli kadın, arabayı şimdi bırakmazsanız aracın yanabilir, motoru patlayabilir dedi. 3 gündür o hatayla kullandım aracı, son 300 km kala kesinlikle yıla çıkma dediği için gurbetçi olmamım avantajından faydalanmak istedi sanırım. dönünce bu hatayı almasam bile ücretsiz değişimi için başvuracağım.

bugün usta tabletten kalibrasyonu yaptı, tabletten ayarlarla içindeki vida tarafı oynuyordu. orada uyarıyı dilmekten başka bir şeyler yaptığını düşünüyorum.
  • admin  (02.06.22 00:19:18) 
Bmw premium selection garantisi varsa ucretsiz yapmalari gerekiyor. Normal sartlarda 2 yil bmw premium selection garantisi olur. Bence siz araci aldiginiz yerle gorusun bi garantisi varsa.


  • Boris  (02.06.22 00:29:12) 
Yetkili servise turkiye'de girdiysen normal, onlar yag degisimi disinda teknik bilgiye sahip degil.

60bin verirsin o hata gitmez bunu da degistirmek lazimdir diye devam ederler.
  • divit  (02.06.22 00:33:11) 
turbo hortumuna bakın delik yırtık falan olursa tahrik hatası verir.


  • illegalstar  (02.06.22 01:21:55) 
yetkili servislerden çekiniyoruz ancak preminyum markalarda dikkat etmek lazım. mercedes marka aracımın ilk çalıştığında benzin atma sorunu vardı.enjektör arızası dediler. özel servise götürdüm böyle bin dediler tek enjektörü değiştirdiler. enjektörün set halinde satıldığını ve almanyadan geleceğini söylemişlerdi. 4 ay sonra motor yatak sardı. enjektörlere baktırdım, enjektörlerin hepsi sağlammış. sorun enjektör değilmiş. özel servis sildiyse arıza olmıcak diye bir şey yok. dikkat edin motoru elinize alırsanız 60 az bile kalır.


  • mikahakkinen  (02.06.22 11:53:10 ~ 11:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.