[]

Açık İlişki - Kapalı Müşteri

Başlık ilginizi çekti mi? Hah güzel.

ya bir iki terim sorucam da şöyle anlatayım: bir firma var, bu firmanın bir müşterisi var ve firma müşterileriyle ilişki durumunu sınıflandırmak için 3 ana başlık kullanıyor. open, contacted, closed. contacted kolay da, open ve closed için ne desem bilemiyorum türkçede


 
contacted yerine contracted olabilir mi ? ve closed yerine çekimser müşteri diyebilirsin.

contracted yerine anlaşmalı müşteri

open yerine iyimer müşteri.
  • janavarorion  (15.06.10 10:24:11) 
Baktım tekrar ama contacted olarak geçiyor. Firma araba firması, bu da CRM tarzı bir software içinde geçen terimler.


  • zaugnakhaldun  (15.06.10 10:37:48) 
serbest ve özel?


  • yurdum insani  (15.06.10 10:41:31) 
contacted'a temas halindeki müşteri diyebilirsin.

open customer: sadık müşteri ya da düzenli müşteri

closed customer: aday müşteri ya da potansiyel müşteri. tabi daha önce firmadan ürün satın aldığına dair bir ibare varsa bu çeviri patlar.

tamamen kendi fikirlerim. yanlış olabilir.
  • sir gawain  (15.06.10 11:21:42) 
open iletisime devam edilen; closed da eski müşteri ya da iletişime ara verilen olabılır...ama o zaman da open ve contacted aynı anlama gelmiş olur ve manasız olur..

bu durumda demek ki adamların ambargoladıkları müşteriler var ve onlara closed demişler.. yani closed ambargolu, bu durumda open serbest olur.. yani şu anda iletişimde değiller ama eğer müşteri isterse iletişime geçebilir...
  • lule  (15.06.10 11:48:08) 
Uğur abi'nin yazısı güzel oldu bu soruya.

Aslında ben de tam olarak ona benzer bir şey arıyordum, dün de işverene sordum tam olara open/closed tabiriniz nedir diye, ilgilenenler için buraya yapıştırayım:

"The open customers refer to customers that still need woking on, some action needs to be taken (call someone back, write an email, etc) The closed ones do not need any action anymore."
  • zaugnakhaldun  (15.06.10 21:45:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.