[]

SAP için nerden ders alabilirim?

Şu anki şirketimde kullanmıyoruz. Aynı pozisyon farklı şirketlerde SAP bilgisi istiyorlar. Sisteme dair bilgim hiç yok, nerden başlasam nereden ders alsam? Satın almacıyım bu arada.




 
Hocam harbiden ihtiyaç olduğuna emin misiniz? Bizde şu an oracle var, migrasyon surecindeyiz sap'ye.

Yani erp öğrenmek iyi güzel de bence erp bilmek/öğrenmek en azından satin alma yapmak için o kadar zor değil, 1 ay şirkette calissaniz alisirsiniz erpye.

Ben sahsen satın alma vs gibi süreçlerde bu kadar para harcanması gerektiğini düşünmüyorum erp'ye. Misal key user olsaniz ya da proses sorumlusu vs neyse.

Bu arada sap'den sap'ye deli gibi fark var. Türkiye'de sap'ye hayvan gibi yatırım yapmis kendi sap development firması olan firma var (yaşar holding-astron misal) ama sap'yi öylesine kullanıp hiçbir şey yapmayan firma da var. Türkiye'de oracle kullanan yerde calistim, hiçbir özelliği olmadan kullaniyorlardi misal.
  • logisticsmanager  (30.05.22 22:34:44) 
Farklı şirketlerde iş başvurusu yapmak isterken qualificationlarda karşıma bu çıkıyor %80. Eksik olarak görmeye başladım belki ön değerlendirmede bu yüzden eleniyor bile olabilirim. Telefonda bile yapılan ilk mülakatta bu sistem soruluyor.


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (30.05.22 23:18:40) 
edmond +1

Atla deve değil.

Mesela ben düz çalışan olarak sadece aylık çalışma saatlerimi ve izinleri vs dolduruyorum. Girişte 100 sayfalık slayt verdiler sık lazım olan özellikleri için. Olayın az çok bu şekilde çözülmesi gerekiyor standart kullanıcılar için.

5-6 sene önce sap'ye geçiş aşamasında olan bir firmadaydım. Dökümantasyon falan hiçbir şey yok. 1 günlük eğitim vermişler, ben başlamadan önce. Kimse neyi nasıl yapması gerektiği konusunda fikri yoktu. Danışmanı zengin edip gönderdiler.
  • reactionic  (30.05.22 23:44:51) 
bulaşma.
öğrendiğinde, senden 10 kalibre düşük adamların ayak işlerini yaparken bulursun kendini.
diyelim ki adın Yusuf,

"yaaavvv ver onu Yusuf,a sistemden anlar o çocuk, hıhıhhhııı"

vallahi gerek yok,
ben biliyorum de git, zaten sana gittiğin şirkete özel eğitim vermek zorundalar.
  • maksat muhabbet  (31.05.22 00:12:21) 
Sen biliyorum yaz, ise gir.
sonra bana yaz anlatirim.

Anlatmasam da ise girince ogrenirsin.
  • divit  (31.05.22 01:22:00) 
Sap bilmiyorsun diye ise giriste elenmezsin. Baska eksiklerine odaklan.


  • kuzey li  (31.05.22 05:30:27) 
Udemy'e bakabilirsiniz.


  • crescent  (31.05.22 21:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.