[]

Kontratın 3. Yılında Ev Sahibi Tüfe'yi Aşan Bir Kira İsteyebilir Mi?

Selam,

Soru bir nevi başlıkta. Haziran 1'de kira kontratımız yenilenecek, bugün ev sahibi arayıp Tüfe'nin çok daha üstünde bir meblağı istedi. Bildiğim kadarıyla henüz 3. yılımızda olduğumuzdan dava açma hakkı bile yok. Çok emin olmadığımdan sormak istedim, şu an yasada herhangi bir değişiklik vs var mı? Bunun gibi bir durum yaşayan oldu mu?

Teşekkürler.

 
isteyemez, 5 yıl dolunca rayiç davası açabilir. tüfe oranında arttırarak devam et. sırtına yaslan geç.


  • adivar  (30.05.22 14:36:42) 
yasal olarak hakkı yok ver tüfeyi geç dava açsın isterse


  • lcha  (30.05.22 14:51:17) 
TÜFE ile kira artış oranı yakın olur ama aynı şey değiller. Kira artışı TÜFE'nin hafif daha altı belirlenir. Bu oran da ev sahibinin "kira artışı için sizden talep edeceği en yüksek oran." Bunu gözünüz kapalı verdiğiniz takdirde dava edip hır çıkaramamasını garantilemiş oluyorsunuz, konuşup o oranın altında bir artış yapmanız da ihtimal dahilinde. Enflasyonun patladığı son iki sene itibarıyla kiracılar ev sahiplerini fazla üzmemek için direkt açıklanan oranda artışı yapar oldular, 2020 ve öncesinde her sene TÜFE'ye göre artış yapan kiracıyı bulan ev sahibi zil takıp oynardı.


  • jack of hearts  (30.05.22 14:52:08 ~ 15:01:24) 
Şu anki kiranızın %35 fazlasını isteyebilir. 5 yıl dolunca dava açabilir.


  • nvidia  (30.05.22 15:04:37) 
Ev sahibi istediğini değil de tüfe'ye göre yatırırsak parayı iade edeceğini söylüyor. çattık yani.


  • mentolaromaliseker  (30.05.22 15:32:57) 
bugunun hurriyetinde bunu konuyla ilgili gorneklerle yasal uygulamalarin oldugu bir haber vardi.
o habere gore, isteyemez.

  • 65 derece  (30.05.22 15:33:53) 
@mentolaromaliseker

Saçmalık. Bunu diyecek kadar arsız bir arkadaşsa kirayı 1 lira filan artırıp tokatlayıp geçerim, o arada da başka ev bakarım ben olsam. İhtiyaç sebebiyle dava açacak bile olsa sözleşmenizin bitiminden itibaren açabilir. Sonrasında da o dava onun adına iyi ihtimalde 6 ay, kötü ihtimalde 2 sene sürer. O hukuka dayanmayan bir sebeple bu cüreti gösteriyor, sizse tamamen hakkınız ve sözleşme dahilinde bu tutumu sergiliyorsunuz.
  • jack of hearts  (30.05.22 15:48:33) 
Ev sahibi parayi iade ederse sulh hukuk mahkemesine basvurup tevdi mahalli tayini isteyebilirsin. Buna hukukta alacaklinin temerrudu denilir.


  • dinsizin hakkindan gelen imansiz  (30.05.22 19:51:58) 
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.


  • mentolaromaliseker  (31.05.22 00:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.