[]

İş kazası.. yardım..

Merhaba duyuru halkı.

Oto sanayideki firmamda stajyer çocuğu ,sanayi içinde Parça alması için oto parçacıya gönderdik. Oto parçacıdan çıkarken ehliyetsiz biri tarafından araç çarptı ve maalesef ayağı 2 yerden kırıldı.Çocuğun sgksı okul tarafından yapılıyor ve mesai saatleri içinde geldi bu olay başımıza. Şimdi bu çocuk karşı taraftan şikayetçi olursa , iş kazası olur mu , firma sahibi olarak bana nasıl yükümlülükler doğar


 
Geçenlerde iş emniyeti ve iş kazalarıyla ilgili eğitim aldık.
Sizi etkileyen nokta sanırım gencin çalışma ortamından ayrı bulunması söz konusu olabilir.

Bu noktada muhatap olduğunuz kanunlar 6331 ve 4857.
  • Erva  (30.05.22 12:24:57) 
@erva teşekkürler.


  • ayağiniza gelen overlokçu  (30.05.22 12:27:40) 
hayır olay iş kazasına giriyor. size hizmet veren isgci olması lazım onu arayın. anlatın o yardımcı olsun. hastanedeki doktorun tuttuğu kayıt rapor da önemli. rapor falan lazım olacak okul ilgilenemez onunla onu alın polis de gelip ifade isteyebilri 3 işgünü içinde sgkya biliyorsun ama sizde durum okulun sigortasında imiş. siz yine de isgcinize sorun. stajda işler nasıl oluyor bilmiyorum. iskazsı durumu çocupun şikayetci olup olmamamsına bakmaz. o sadece dava oluyor mu olmuyor mu onu etkiler.
doktor işkazası diye girdiyse zaten işkazasıdır. hastanenin polisi güvenliği yardım eder. doktora da sormak lazım.

edit isterse çocuk yurtdışında kazaya karışsın firma gönderdiyse o artık firmanın sigortası neredeyse onun sorumluluğundandır. senin servisinle giderken gelirken bile bir şey olsa yine işkazasına girer. yani kazanın senin mekanında olmasına gerek yok.

edit2 sizde sıkıntı doğacak bir şey yok prosedürleri evrakları takip edin yapılması grekni yapın yeterli.
  • turbo sadık  (30.05.22 12:58:04 ~ 13:02:43) 
@turbosadık teşekkürler firmada çalışan sayısı 3 olduğundan isgci de benim :)
Bne başında yoktum çocuk ilk gittiğinde şikayetçi olmamışlar karşı taraftan, daha sonra sgkyı ödeyen okul bastırmış sonra şikayetçi olmak istiyolar.
@enivecivokke para da sorun yok her türlü destek yapabilirim
  • ayağiniza gelen overlokçu  (30.05.22 13:10:45) 
devletin yaptıgı sigorta zaten bu kazalar için yapılan sigorta.

bazı kişiler biz ticaret liseliyiz bizim işe girişimiz bu tarih sayılsın diyorlar ya onlarda devlet sadece iş kazası için prim yatırıyor emeklilik için prim yatırmıyor bu yüzden muhtemelen iş kazası sayılır da iş yerinde olmaması bi ihtimal diye düşündürüyor onda da işe gidip gelirken bile sigorta işliyorsa işin özü gereği yapılan işlerde de iş kazası sayılır gibime geliyor.
  • liberal  (30.05.22 13:30:50) 
diğer arkadaşlar da örnek olsun diye yazıyorum. anlatamamışım belli ki?

iş kazası sonucuna vardıran şey çocuğun sikayetçi olup olmamasına bağlı değil... doktor acildeki doktor. rapora ne yazdıysa o dur hekim orada hastanın raporuna yazıyor iş kazası vs diye ya da yazmıyor. çocuk annem yolladı giderken araba çarptı derse doktor yazmaz yazamaz. işkazası diye tutanak da tutulmaz.

çocuk derse ki şirketten şuraya yolladıladr doktor da biliyorsa kanunu küreği iş kazası diye yazar. ya bazen doktorlar yazmıyor. yazmazsa gene iş kazası olmaz. ha yazdı mı?

önce hastanenin polisi gelir. şikayetçi misin diye sorar: daha sonra karakoldan da polis gelir 2 tane. ifade alır firmadan karşı taraftan ve çocuktan. savcılık ister çünkü. çocuk sıkıntı yok derse yok. var derse zaten savcılık başlıyor işlemlere. neyse ifade alındı mı?

hastane güvenliğinden form alırsın. bi de doktorun giriş yaptığı kağıdın örneğini alırsın. hastaneden aldığın işkazası raporunu doldurursun çocuğuın bilgileri vs yazar.
doktor rapor verdiyse onu işkazası raporunu ve formu sgk ya 3 iş gününde bildirirsin. biter gider. çocuk şikayetci ise zaten savcı bir daha çağırıyor 3-5 gün sonra.
bu arada raporluı olduğu gün kadar devlet ona para yatırıyor sen yatırmıyorsun zaten yatırmazsın çalılıyor gösteremezsin raporu var. raporu olan adamı çalıştırdın mı suç gibi bir şey oluyor işler karışıyor.
bu benim firmamda benim şantiyemde olan kazalar için. sizin olayda sigorta başkası üstüne yani okul üstüne stajlar için ayrı bir yöntmelik vardı unuttum. en kötü geçiçi görevlendirme gibi bir şey flaandır herhalde.
sizin yoracak bir şey yok. haa durumun musaitse elemanın cebine 3-5 harçlık zaten bırakırsın. o insancıl bir şey.

edit: dopru 10 kişinin altında olunca firma sahıbı eğitim alıp kendi firmasına bakıyordu. benim zamanmımda da c sınıfı alamayan şantiye şefi olmayacak diye sınava girip almıştım c sınıfını orada biliyorum e bi de şantiyede paso kaza oluyor. benim hep böyle yaptım.

hatta komik bir şey daha diyim. taşeronun işçisi o zaman anafirmayım. taşeron 3 gün içine kendi işçinin bildirimini 3 gün içinde yapmadı. onu da bömyle uyardım. 5000 tl ceza yedi. onu da ödememiş.
ben hastaneyi teslim ettim geçiçi kabul olayları vs. firmanın dosyasını kapatacağım. ana borç görünüyor bi baktım onun borcu. dosya benim alt numaramda ya. haydaaa bi de onu ödedim. alllahtan içeride yüzde 1 parasını bırakıyoruz firmaların yoksa o da kaçaçaktı vesselam. içbir şey yapamıyorsan 180 mi ne bi numara var. netten sgk nın numarasına bakıver oradan yardım al
  • turbo sadık  (30.05.22 13:48:33 ~ 13:55:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.