[]

Freelance Çalışma

Merhabalar.
Soru: Hayatını freelance çalışarak geçirmek isteyen; ancak spesifik bir yeteceği olmayan kişiye ne öğrenmesini önerirsiniz ?
Detay: Eşim Brezilyalı ve seneye Brezilya’ya taşınmayı düşünüyoruz. Şu an ihracat yapan bir firmada yurtdışı satış mühendisi olarak çalışıyorum. Eşim freelance Portekizce öğretmenliği yapıyor ve işleri de iyi çok şükür. Brezilya’ya taşındığımızda benim için en iyi seçenek freelance çalışmak olarak görünüyor; ancak bir yeteceğim yok. Soru yukarıda.

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

 
Talep nedir bilmiyorum ama Brezilya'da Türkçe öğretmek belki bir seçenek olabilir.
Onun dışında en mantıklı seçenek kod yazmak/bilişim falan gibi duruyor.
Çeviri önermem. Belki iyi kazanırsınız ama o seviyeye gelmek çok uzun yıllar alıyor. Çok yorucu.
  • lesmiserables  (30.05.22 01:49:50) 
Maalesef ana dili türkçe olanlar için freelance seçenekleri biraz kısıtlı.
Dil bağımsız konularda ancak iş bulmak mümkün olabilir.

Kod yazmak bir seçenek ama tecrübe yoksa uzmanlaşmak çok zaman ve efor alır.
Tasarım işleri de aynı şekilde. Ama bu da tecrübe istiyor.
Türkiye'ye yönelik sosyal medya yönetimi yapabilirsiniz orta ölçekli firmalara. TL kazanırsınız orada ne kadar işe yarar onu bilemem tabi kur farkı ne düzeyde.

Dijital marketing, SEO danışmanlığı, vb gibi işleri online yürütebilirsiniz. Ama bu konuda tecrübe edinmeniz lazım.
  • anten  (30.05.22 11:54:06) 
Kendi sektörünüzden bir şeyler baksanız daha iyi olacak sanırım.
Brezilya'dan bir ürünü ithal etmek isteyen Türk firmalarına yardım edersiniz.
Bu bağlantılar nasıl kurulur bilmiyorum ama Türkiye'den ayrılmadan önce bunları sağlamak gerek. Türkiye - Brezilya İş Konseyi'ne ulaşmak belki aklınıza gelmeyen kapılar açar.
  • michael_knight  (31.05.22 00:30:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.