[]

Sac dokulmesi

Disi kisiligim. Ozellikle son 4 5 ayda saclarim cok dokulmeye basladi. Soyle soyleyeyim sacimi topladigimda incecik bir tutam topluyorum. Normalde doktora gidrdim ama hindistanda yasiyorum ve burada doktorlara pek guvenmiyorum.




 
Birden cok sebep olabilir.oncelikle kozmetik sebebpleri bir kontrol et.yeterli su iciyor musun,sacini yikadigin su temiz mi,sacini surekli toplu mu tutuyorsun.oldugun yerin iklimi sana yaramamis olabilir mi.bir de madde kullanimi var mi.

Sonra yediklerini kontrol et cok fazla a vitamini aliyor olabilirsin.demir eksikligin yuksek olabilir ki muhtemel sebep budur.

Hindistan diyince direk aklima Goa dadir diye geldi bu yuzden stresi ilk siraya koymadim.ama stres strestir.
  • duptıs  (29.05.22 15:56:46) 
hocam mumbai yakinindayim. Ulkede temiz su kaynagi sikintili zaten gorece temiz ama icilemeyen su var evde.
Bir bucuk yildir neredeyse veganim. Kendi pisirtigim eti yiyemiyorum tiksiniyorum. Zaten et alinacak yerler at pazari gibi. 15 yildir yumurta yemem.
Tutun haric kullandigim madde yok. Evet saclar genelde toplu sicaktan dolayi.

Stres dersen top seviyede.
  • kuzey li  (29.05.22 16:01:29) 
Mumbai de dilersen doktor konusunda yardimci olmaya calisirim.

Oncelikle saclarida icme suyunla yika.sac yaglari hindistanda bolca cesitte var,bulursan argan,bolca bulacagin hindistan cevizi yagi gibi urunlerle sac bakimini yapabilirsin.

Netten a vitamini fazlaligini bir oku.yedigin urunleri kontrol et.a vitamini b,c gibi suda cozulmediginden direk karacigerde depolanir.fazlaligi deride ve sacta hasarlara sebep olur.uzun donem siroza dahi cevirir.

Ikinci olarak demir eksikligini oku.turk kadininin geleneksel problemidir.

Stresi cozmen lazim.coz yani.baska caren yok.
  • duptıs  (29.05.22 16:21:19) 
duptis +1

ben tavsiye olarak no poo akimina goz atmanizi oneririm. detox gibi bir sureligine de olsa bir donem denedigimde ise yaramisti karbonatli su ama sert yapti sacimi biraz(kalin telli gur sacliyim)

eksisozluk.com
  • ala09  (29.05.22 16:37:51) 
Mirket hocam vegan degilim et bulamiyorum. Yilda toplamda bir ay tr deyim. Et ve et urunlerinden baska birsey yemiyorum ama burada cok lezzetsiz ve kotu etler. At oazarindan alip yemegi midem kaldirmiyor.


  • kuzey li  (29.05.22 21:37:01) 
Mumbai’da hiranandani gardens bolgesinde yabancilara yonelik marketler var aslinda, oralarda iyiydi etler. (Hala oyle mi bilmiyorum ama expat communitylere sorabilirsiniz)
Onun disinda disarida etli yemek yiyebilirsiniz. Mumbai’de yasarken en buyuk luksum disaridan etli yemek soylemekti, bence cekinmenize gerek yok.
Bir de hintli doktor tavsiyesi icin fb expat gruplarina uye olmaniz iyi olur.
  • kuehles blondes  (30.05.22 09:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.