[]

Sahiplendiğimiz köpeğimizdeki parazit problemi

Merhaba bir kaç gün önce sokaktan bir dost sahiplendik ancak belliki ciddi bir parazit sorunu var, çünkü kakasından ve kusmuğundan anlaşılıyor. Bu neden olur veterinere götüreceğiz ciddi bir problemin işareti midir? Bizi çok endişenlendirdi tavsiyelerinize ihtiyacım var.




 
hocam siz kendinize dikkat edin. köpek iyileşir. keşke bugün götürseydiniz. hatta belki veterinerde de bir süre bıraksanız sizin için daha doğru olabilir.


  • malheiros  (28.05.22 20:09:39) 
Hayvanın sağlık durumunu ve yaşını yazmamışsınız ama çok küçükse ve daha önce hiç parazit temizleme yapılmamışsa başlangıçta bu işlemin çok agresif yapılmaması lazım. Özellikle sokak hayvanlarıyla haşır neşir bir veteriner bulun, o sizi yönlendirir.

Ben kakadan ve kusmuktan anlaşıldığını bilmiyordum, doğru olabilir? Bilgim yok. Mukus iltihap değil miydi?

Mama değişiminin çok yavaş yapılmaması, stres hayvanı kusturabilir de, ishal de yapabilir.

Uzun dönemde: Parazit sağlıklı ve çok yaşı olmayan hayvan için aşılmayacak bir sorun değil. Temizlik yapıldığında, bitti gitti. Ama ertesi günü yine parazit toplayabillir. Bu nedenle, daha sonrasında mama kabının her gün temizliğine dikkat edeceksiniz ve dışarıda mümkün olduğunca leş hayvan, yerdeki yemek ya da başka hayvanların kakası ile içli dışlı olmasını engellemek sürdürülebilirliği sağlamak için önemli. Yılda iki kere de iç parazit temizliği yapılırsa, oh harika.
  • buf-e kür  (28.05.22 20:26:29) 
parazit kusmuktan ve dışkıdan anlaşılabilir, özellikle dışkıda direkt görünebilir hatta.
sokaktan gelen kedi ve köpeklerde parazit görülmesi normal, endişe edilecek bir şey yok.
bir süre parazit tedavisi görmesi lazım.
köpeğinizin yaşına, parazitin türüne vb. göre değişir tedavi.

bu süre içinde kakasıyla, kusmuğuyla haşır neşir olduktan sonra ellerinizi güzelce yıkayın.
aynı kaptan yeme, içme gibi şeylere dikkat edin.
yani bardağınızı, tabağınızı yalarsa falan muhakkak yenisini alın.
bu tip temaslara dikkat ederseniz sizin için sorun olmaz.
çok endişelenirseniz veterinere kendiniz için de sorarsınız zaten.

onun dışında, veterinerde bırakılmasını gerektirecek bir şey olacağını sanmıyorum ama öyle bir durum olursa veteriner söyler.
  • blatta hiberna  (28.05.22 20:44:17) 
Sokaktan sahiplenilen bir köpek direk bir şekilde hiç bir şey olmamış gibi eve sokulmaz. Önce Köpeği banyoya çekip güzelce yıkanması lazım.. Sonra da veterinere götürüp iç dış parazit aşısı yaptırıp kontrol ettirmeniz lazım. Yoksa kendi saglıgınızla ciddi bir şekilde oynarsınız


  • limonlu eksi  (28.05.22 21:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.