[]

farklı türlerdeki hafıza kartları

Öncelikle konu hakkında hiçbir bilgim olmadığını belirteyim.

Hafıza kartı araştırıyorum ama bazı türler arasında fiyat farkı açısından uçurum var. Örneğin aşağıdaki iki model. Anladığım kadarıyla aralarındaki hız farkı çok ama neden biri diğerinin neredeyse 10 katı kadar pahalı? Yani fiyat farkının değil de, bu uçurumun teknik açıdan daha detaylı sebebini merak ettim açıkçası.

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

çok teşekkürler.

 
Amazon fiyatı yanıltıcı olmuş biraz.

www.hepsiburada.com

Burada 999 lira mesela. Yine ciddi fiyat farkı var tabii. O da tahminen 300 MB/s hızı yakalamak için kartın üretiminde kullanılan malzemeyle ilgilidir.
  • himmet dayi  (27.05.22 22:21:41) 
Kullanici kitleleri farkli.

Pahali olan (ki o kadar pahali degil normalde, foto magazalarinda yari fiyata bulursunuz), pro makineler icin uretilmis ve yuksek hizlara cikabiliyor. Ve bu da maliyetli bir olay.

Normal kullanicinin bu pro karta ihtiyaci yok zaten.

Ama pro is yapan, 4k raw ceken adam icin zaten karta 1k 2k vermek dert degil. Cekilen produksiyonun icinde komik bi rakam.

100 dolarlik kart bu arada pahali olan.
  • brkylmz  (27.05.22 22:25:18) 
Normal bir kart alirsan bir dugun kaseti kopyalamak 1 saat suruyor.

Cunku artik dugun kaseti dedigimiz sey bile 20gb oldu.
Sen bu isi hergun 3 kere yapsan is yapamaz hale gelirsin.

Ev kullanicisinin vakti cok oldugu icin siradan bir tane alip gecebilirsin.
  • divit  (28.05.22 14:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.