[]

Dolarla borcunuz olsa nasıl öderdiniz?

Selamlar. 4500$ borcum var. Kenarda 10 bin dolar kadar da bir birikmişim var. Sizce hiç uğraşmadan birikmişten ödemek mi mantıklı olur, yoksa biraz kredi çekip biraz da birikmişten tamamlamak mı? Elimde hazır para varken kredi faizi ödemek istemiyorum, ama kredi faizi ödemek dolar çok arttığı daha mantıklı olabiliyor bazen. Siz olsanız ne yapardınız?




 
borcunuzu ödeyip, sonrasında kredi çekip dolar almakla,
sizin krediyi ödemeyip kredi çekip var olan dolarınıza dokunmamak arasında bir fark yok gördüğüm kadarıyla.

Dolar cinsinden getiri yapacak bir yatırım fikriniz/planınız varsa ödemeyin, 10bin dolar olarak yatırım yapın. Yoksa, değişen birşey olmuyor.
  • burfak  (27.05.22 11:52:51) 
nette 5500 doların var, şimdi kredi çekip dolar almak istiyorsun. böyle düşün, aslında pozisyonun bu.


  • gabe h coud  (27.05.22 11:54:02) 
Yani o tarz düşünmemiştim doğru, burda da vade süresince dolar artışı kredi faizinden fazla olur mu olmaz mı sorunsalı var. Onu da kimse bilemez sanırım:)


  • nocturnus  (27.05.22 12:21:55) 
Var borcum, elimde olandan ödemeye çalışıyorum taksitler geldikçe, yarısını ödedim ama artık zorluyor çünkü kur yükseldikçe miktar artıyor lira olarak.

Kredi yerine eşten dosttan dolar olarak borç alıp ödemek daha makul geliyor şu an, öyle bir imkan varsa birinden kura endeksli borç almak yani. Ama gidişata göre fikrim değişebilir.
  • encokbenisevinnolur  (27.05.22 12:34:44) 
Dolar artışının kredi faizinden fazla olacağını bilmeyen yoktur. Bankalar bedava faizlerle para dağıtıyor, 3 hafta önce kız arkadaşıma kredi çektirip dolar aldırdım şimdiden ödeyeceği faizin yarısına yakını çıktı. Enflasyonun resmi rakamlara göre %70 olduğu ülkede %30 faizle kredi bedavadır. doların en az o %70 kadar (muhtemelen çok çok daha fazla) yükseleceği de çok basit bir gerçek. elinizdeki dövizi tutun mutlaka.


  • furry burns  (27.05.22 15:56:11) 
Kredi alabiliyorsan, bedava para.

Ancak bankalar genelde, alınan krediyi dövize ve kripto paraya yatırmayacağına dair kağıt imzalatıyor. Sıkıntı yaşayabilirsiniz.


.
  • kartallar yuksek ucar  (27.05.22 18:23:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.