[]

iphone alacağım - model önerisi

selam herkese,
yıllardır aynı android telefonu kullanıyorum. iphone kullanmak istiyorum. iş sebebiyle mac kullanıyorum ve ortamımı tamamen apple'a geçirmeyi düşünüyorum.


pro model almak istiyorum. 13 ile 13pro arasında ciddi bir özellik farkı yok gibi görünüyor. sadece kamera ve video özellikleri farklı ama almışken en iyisi olsun istiyorum.
12pro ile 13pro neredeyse aynı para. o yüzden onu eledim.
11pro var bir de. o mantıklı geliyor. ama o da satılmıyor. satılırsa 13pro ile aynı paraya satılıyor.

bu telefonu almayı düşündüğümde 17bin liraydı şimdi 25binin üzerine çıkmış.
ne alsam sizce? android istemiyorum ama yarı fiyatına satılan harika telefonlar var. kararsız kaldım.

 
13 ile 13 Pro arasındaki temel farklar; 120hz ekran (sırf bunun için alınır), kamera (daha geniş açı ve zoom), pil.

Aradaki fiyat farkına bence değer ama canınızı sıkacaksa düz 13 de alınır. Bu saatten sonra 11-12 alınmaz bence.
  • orient blue  (27.05.22 10:08:47) 
12 ve 13 varken 11 alınmaz çünkü 11-12 geçişi siyahla beyaz gibi. ben büyük telefon sevmediğimden 13 mini aldım çok memnunum.


  • alperz  (27.05.22 10:16:30) 
Kullanmayacağınız, ihtiyacınız olmayan özelliklere sırf almışken en iyisi olsun diye ekstra para vermeyi hiç mantıklı bulmuyorum.

60hz ekran yenileme hızı, sizin günlük tüm sosyal medya, video, mail vs işleriniz için fazla fazla yeten bir hız. Eğer ben telefonda sürekli oyun oynayacağım, telefonda oyun oynamak benim için önceliktir demiyorsanız bu hızlara ihtiyacınız yok demektir.

En son ne zaman macro foto çektiniz, ya da "ah ulan şimdi çok daha iyi macro kameram olacaktı ki" dediniz? Video blog işleri falan yapmıyorsanız 13'ün tüm özellikleri fazla fazla size yeter.

13 ve 13 pro arasında 7-8k fark var. O farka 13'ün daha yüksek kapasiteli hafızalısını artı mega safe, air tag, en şık kılıf, vs gibi bir dünya ekstra alabilirsiniz. En azından kullanacağınız pek çok şeye para harcamış olursunuz.

Özetle, fotoğrafa özel bir ilginiz yoksa, telefonda oyun oynamak sizin olmazsa olmazınız değilse 13 her türlü ihtiyacınızı fazla fazla karşılar. Hatta ötesine bile geçer.
  • thracia  (27.05.22 10:29:47) 
13


  • ala09  (27.05.22 19:08:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.