[]

4 günde 92 lira gelen su faturası normal mi?

yine zam falan mı geldi son günlerde? çünkü 24 nisan-24 mayıs arası evde değildik, faturada ilk okuma 22 nisan, son okuma 26 mayıs yazıyor. yani sadece 4 günlük kullanıma 92 tl su faturası gelmiş.




 
Tesisatın herhangi bir yerinde kaçak oluşmuş olabilir mi? Kontro etmeniz gerekir.


  • foolrules  (26.05.22 10:53:15) 
Normal değil. faturayla saati karşılaştır. Okumaya gelen eleman saate ulaşamamışsa veya başka bir nedenle saati görmemişse ortalama bir tüketim yazıp geçiyor. Başıma çok geldi.


  • metos  (26.05.22 10:53:18) 
Baglanti ucreti, onceki kiracidan kalan borc falan yansitilmis olabilir mi incelediniz mi detaylarini? Normal degil cunku


  • floydian  (26.05.22 10:54:57) 
Tüketime ve saate bakın, yanlış yazmış olabilirler +1

Paranız çöpe gitmez ama böyleyse, bir sonraki ayın tüketimi o sayaca gelene kadar kullanmış olacaksınız.
  • John Bloor  (26.05.22 11:46:00) 
Evde bir kaç yüz kişi kalmıyorsa normal değil biz de bir hafta 10 gün kadar evde değildik 30 küsür bişiy gelmişti.


  • bartholomew87  (26.05.22 11:50:06) 
Faturadaki son tüketim ile saati karşılaştırın. Doğru ise tuvalette falan kaçak olabilir.


  • ykyt  (26.05.22 14:54:16) 
Kesinlikle normal değil.


  • kalorifer böceği  (27.05.22 00:42:43) 
Yanlış okuma devri kapandı. Nereden biliyorum? Evim müstakil. Saatim bahçede. Ayaz, yağmur vs bazen saatin camı buhar oluyor. Bir gün baktım saatin camı full buhar, tek bir rakam dahi gözükmüyordu. O günde tesadüf sucu geldi, faturayı kesti gitti. Kafama takıldı, lan bu nasıl okudu, salladı mı yoksa diye. Bahçeye uzun kablo çektim, saç kurutma makinasıyla saatin camında ki buharı yok ettim, baktımki doğru okumuş. Demek ki bu saat okuma işini ellerindeki cihaz hallediyor artık.

Gelelim sorunun cevabına. Bir önceki faturayi ve yeni faturayı alıp metreküpleri karşılaştır. Sonra sağlamasını yap. Eğer metreküp hesabında sorum yoksa, ya evinizde bir musluk bozulmuş farkında olmadan damlatıyor vs olabilir, ya kaçak vardır, ya da saatiniz bozuktur.
  • el conquerador  (27.05.22 03:08:14 ~ 03:11:57) 
@el conquerador senin olay şöyle olmuştur; eldeki cihazda son okumanın kayıtı duruyor, yeni rakamı girip aradaki farkı fatura ediyor cihaz.

Senin sayaç terli buğulu olduğu için geneli okunmuyordur ama mesela son bir ya da iki rakamı okunuyordur, elde eski okuma rakamı olduğu için sadece son bir ya da iki haneyi değiştirip fatura etmiştir adam. Göremediği fazlalık rakamlara ihtiyacı yoktu çünkü.

Neden dersen, manuel sayaçların neredeyse tamamı içinden geçen suyu değirmen mantığıyla çarkları çevirip sayacı döndüren aşırı basit bir sistem. Şu tipler;

productimages.hepsiburada.net

İçinde öyle veri alıp verecek bir sistem asla yok.

Ha akıllı sayaçlar var elektronik, şu tip bir kaç çeşit var;

www.suhakki.orgıllı-su-sayacı.jpg

Ama onlar da zaten ön ödemeli, kartla vs kontör dolumu yapılıp kullanılıyor, okuma yapılmıyor.

Sayaç okumada hata ise şöyle oluyor, aslında okumada değil de yazmada hata oluyor, okumaya gelen görevli son sayaç rakamını girerken 2. basamakta yanlış bir tuşa basıyor.

Mesela, sayaçta 2563 yazıyor. Bir önceki okuma da 2561 mesela, aslında 2 m3 su harcanmış, ama görevli elindeki cihaza 2563 yazarken 6 yerine 9 basıyor mesela, 2593 giriyor son okumayı. Hop kullanım 32 m3 çıkıyor doğal olarak.

Sadece son basamakta rakam hatası yapsa farkına varacağımız bir fatura tutarı olmayacağı için gözden kaçar.

Ben bu konuyu niye bu kadar uzun anlattım? Canım sıkılıyor herhalde :)

Saygılar.
  • John Bloor  (27.05.22 11:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.