[]

ihtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi

iş değişikliği nedeniyle istanbul'a döndüm. içinde kiracı olan bir (sadece bir) konutum var ve buraya taşınacağım. kiracımın kontrat süresi sonunda çıkması için ihtarname göndereceğim. bu tarihten asgari ne kadar zaman önce ihtarname çekmeliyim? iş değişikliğimin kanıtı olarak sigorta giriş - çıkış bilgilerimi de göndermemin faydası olur mu, bir şeyler hızlanır mı?




 
hukukçu olmamakla birlikte tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki ihtarnamenin pek bir önemi yok. kiracı ihtar gelse bile kendi isteğiyle çıkmazsa çıkmıyor çünkü. yalnızca ihtarname ile evi boşaltacak anlayışlı bir adam da direkt arayıp durumunuzu anlatarak rica etseniz bile evi boşaltır zaten.

kiracı kendi isteğiyle boşaltmazsa tahliye davası açıp sonuçlanmasını bekleyeceksiniz. sözleşme yenilenme tarihinden sonra en geç 1 ay içinde davayı açmış olmanız gerekiyor. ihtar çekmiş ya da çekmemiş olmanızın bu süreye veya dava açıp açmamanıza oluşturduğu bir artı ya da eksi yok. sözleşmenizin kaçıncı senesinde olduğunuz bir miktar önemli dava sürecinde.

özetle kiracının en hızlı şekilde tahliyesine ihtiyacınız varsa oturup konuşup anlaşmanız sizin faydanıza. gerekirse imkanlar ölçüsünde yeni ev bulmasına, taşınmasına falan maddi manevi destek olmayı teklif edebilirsiniz. aksi taktirde sözleşme süresinin dolması ve üzerine dava açıp onun sonuçlanması falan derken temiz 1-2 seneniz gider. o sırada siz başka ev tuttunuz ettiniz derken size maliyeti daha fazla olur.
  • hadsafhada  (26.05.22 11:05:38) 
Kira sözlesmesinin bitimine bir ay kala ihtiyac sebebiyle konutu tahliye etmesini isteyeceksiniz. Tahliye etmedigi takdirde aleyhine hukuki yollara basvurulacagini ihtar edersiniz.


  • dinsizin hakkindan gelen imansiz  (26.05.22 15:10:09) 
En az 1 ay önceden gönderin. 2 ay önce göndermenin zararı olmaz.

Sigorta giriş çıkışı göndermenize gerek yok. Notere gidip söyleyin, onlar her şeyi halleder.

Önce kiracıyla konuşun. Sözleşme bitiminde uzatmayacağını anlatın ve durumu izah edin. Sonrasında ihtar çekersiniz. Direkt çekmek biraz ayıp olur. Çıkarım vs. dese bile ihtarı gönderin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (26.05.22 15:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.