[]

Kapiyi kilitledim mi sanrisi

Bu bir suredir dert oldu bana. Evden cikiyorum 5 10 dk sonra kapiyi kitlemis miydim ya diyorum ama asla hatirlayamiyorum. Donunce ise kilitlemis oluyorum. Gerci bi ara da surekli unutuyordum kilitlemeyi ve eve gelince oha kapi kilitli degilmis diye farkina variyordum. Eskiden hic yoktu boyle bi sey. Yillardir yalniz yasiyorum ustelik. Ne oldu bana nasil asarim bunu?




 
Tek başınıza whatsapp grubu açın. Kilitleyince yazın, kafanıza takılınca açıp bakın. O gün yazmamışsanız kilitlememişsinizdir.


  • ykyt  (25.05.22 19:17:23) 
selam psikologum, dusuncel bir surec, zamanla tabii bu surecler güçleniyor, yas ilerledikce daha da fazla farkinda oluyorsunuz.

tavsiyem var, kilitlerken kapiyi anda kalmayi deneyin. kapiya dokunun, anahtara dokunun, cevredeki seslere kulak verin. o an "anda kalın' yaptiginiz seyi fiziksel, bedensel, duyusal olarak hissedin.ne yaptiginizi sonrasinda hatirlamak acisindan yardimci olur bu.
  • damba  (25.05.22 19:17:33) 
Kapıyı her kilitlediğinizde bir hayvan düşünün. 5-10 dakika sonra o sahneyi hatırlamanız daha kolay olur.
Hayvan burada örnek, siz isim, şehir, hayvan, şarkı vs. ne isterseniz onu yapın.

  • michael_knight  (25.05.22 19:30:49) 
@damba evet ya dusununce, hep kafam daginim oluyor. Etrafa bakiniyorum apartmani falan inceliyorum.onu fark ettim. Diger oneriler de cok iyi kendime uyarlayacagim


  • floydian  (25.05.22 21:46:24) 
kapıyı kilitlerken telefonunuzla video kaydı yapın. videoda gün ve saat yazacağı için hiçbir tereddüt olmaksızın kapıyı kilitlediğinizden emin olabilirsiniz. geçici çözüm tabii.


  • kantelem  (25.05.22 23:24:51) 
bu illet bende de vardı. @michael_knight +1 kapıyı kilitlerken o anın görüntüsünü saçma bir şey yaparak birleştirirsen, misal kapıya 3 kere vurmak, kapıdaki bir desene odaklanıp o deseni hafızada tutmak gibi.. daha sonra hatırlamak zorunda kalacağın şey "kapıyı kilitledim mi?" gibi bütün bir olay değil, o saçma şey olacak. o saçma şey o an üretildiği için bi anlamda kapıyı kilitlediğinin de kanıtı.


  • IncredibleMau  (25.05.22 23:48:34) 
Kapıyı kitlerken saçma sapan kelimeler üretin ya da bunu hatırlatacak başka şeyler, denildiği gibi hayvan nesne vs

Yani "lan kapıyı kitledim mi?" diye kendinize sorduğunuzda, "kitledim lan, kirlerken fikibok dedim ya!" dersiniz.
  • John Bloor  (26.05.22 09:50:09) 
Bende de vardı. özellikle fırını, ocağı açık unuttum mu acabaları.
Sonrasında bir psikolog arkadaşım şunu önerdi;
-Ocağı kapatmışsanız "Ocağı kapattım" diye sesli söyle (ses) "Ocağı kapattım" diyerek ocağa tokat at, tık tık vur. (dokunma)
  • ankarakecisi  (26.05.22 15:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.