[]

Flutter-Kotlin-React Native Nereden Başlamalıyım?

Kıymetli Arkadaşlarım,

Kariyerime farklı bir yön vermek adına mobil yazılım çalışmaya başlamaya karar verdim ancak seçeceğim yoldan da nispeten emin olmak istiyorum.

Hali hazırda gömülü yazılım yapabiliyorum, C biliyorum, C# bilgim var, VHDL kod yazmışlığım var. Elektronik tasarım konusunda uzmanım. Bundan yola çıkarak mobil yazılım tarafına geçmek istiyorum. Bu alanda çalışan arkadaşlarım ile konuştuğumda kotlin yazan flutter öğren diye tavsiye verdi, react native yazan ise swift öğren ios'a yazılım geliştir diye tavsiye verdi.

Sizlere sorularım sizce hangisine odaklanmalıyım. Bunların yanında script dillerinden hangisine odaklanmalıyım. Yol haritam nasıl olmalı? Bu alanda çalışmaya başlayabileceğim seviyeye ne kadar sürede ulaşabilirim. Udemy, coursera ve farklı kurslardan tavsiye edecekleriniz var mıdır?

Yardımlarınınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim,

 
hali hazırda c# yazan biri olarak ben de merak ediyorum. Swift ile ios app yazmayı düşünüyorum.


  • durbidakka  (25.05.22 11:36:55) 
eger farkli diller ile yazilim altyapiniz var ise ve asil amaciniz hizla bir uygulama cikarmak degil de, daha cok ogrenme ise native uygulama gelistireceginiz dillerden birini kullanin. yani kotlin veya swift iyi bir secenek olur. bunlarla gelistirme yaparken dilin kendisini ogrenmenin yaninda android/ios api ve sdk de ogrenmis oluyorsunuz. bunlari bilirseniz ilerde hizla cross platform urun cikarmaniz gerekirse flutter veya react native ogrenmek cok daha kolay olur. yani kisaca native gelistirme tecrubesi daha yavas edinilir ama uzun vadeli ve ogreticidir.

ama asil amac bir an once fikrinizi veya fikrinizin prototipini ortaya cikarmak ise flutter veya react native iyi bir secenek olur. ama bunlarla her fikri gerceklestirmek kolay olmayabilir. bircok proje gordum flutter veya react native ile baslanip, daha sonra olmuyor denilip native gelistirmeye donulmus.

o nedenle bu karari verirken amac ve gelistirilmek istenen projenin niteligi onemli.
  • emrahday  (25.05.22 15:29:04) 
maui'ye göz atmanızı önerebilirim. hazır c# bilginiz de var. unity de olabilir. hem de cross platform.


  • axwell  (26.05.22 02:55:30) 
iş alanı en çok react native'de var. üstelik react native öğrenmek, webde de react altyapınızı sağlamanızı sağlıyor.
çok ısınamadım derseniz flutter da olur.

diğer her şey boş macera olur.
  • tchuck  (26.05.22 09:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.