[]

Şu konu direkt cinayet olarak mı kabul edilir?

Haberlerde Kartal'da yaşanan toplu intihar olduğu söylenen konuyu görünce aklıma geldi, sorum şu: Şimdi 5 kişi bir araya geliyor intihar etmek için, intihar mektubu vs her şey mevcut, yani bunu bile isteye seçtikleri konusunda bir şüphe yok; bir kişi 4 kişiyi sırayla öldürüp en son kendisini öldürecekken korkup vazgeçiyor, şimdi bu son kişi kanunen direkt cinayetten yargılanıp ona göre mi ceza alıyor yoksa yasada "yok yav bu cinayet ama tam da cinayet sayılmaz şöyle olabilir" mi diyor, nedir bunun tam karşılığı? Teşekkür ederim.




 
hukukçu değilim ama bir yorumda bulunayım.

bence tam tersi bile işleyebilir süreç. hukuki adı tam olarak aklıma gelmedi ama "planlayarak canice insan öldürme" gibi bir konu var sanırım. bu kapsamda daha da artabilir suçu hatta
  • teritori  (25.05.22 11:31:13) 
Yani o da olabilir hocam 4 insanı öldürürken korkmadın da kendine sıra gelince mi korktun da diyebilirler.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.05.22 11:37:10) 
o olayda herkes bi tabancayla sırayla kendi kafasına sıkmıyor muydu? Benim okuduğum versiyon öyleydi yani. Bu durumda direkt cinayet olarak belirlenir mi bilemiyorum.

Hatta 5 kişi de değil 3 kişi vardı sanırım haberde
  • nundu  (25.05.22 11:42:33 ~ 11:43:26) 
Hocam o olayı sormadım aslında o olayı görünce aklıma geldi bu soru, Kartal'daki olayda senin dediğin gibi oluyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.05.22 11:45:39) 
intihar süsü vermiş oluyorsun direk.

adamlara zorla intihar mektubu yazdırıp vurmuşsun derler.
  • durbidakka  (25.05.22 11:50:50) 
Hocam ben bunu varsayımsal olarak sormadım aslında. Yani kurbanların bunu kendileri tasarladıkları-istedikleri açık, o konuda bir şüphe yok, o noktadan sonra nasıl değerlendirilir diye merak ettim. Yoksa ben olsam ben de "kesin bunun bi pisliği vardır" diye düşünürdüm.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.05.22 12:01:22) 
- 1 kisi 4 kisiyi vurdu kendini vuramadi: Karsindaki insanin rizasi bile olsa onu oldurmek cinayettir. Niyet ve onceden planlamanin yapilip yapilmadigina gore cezanin kategorisi degisir.

- Herkes kendini vurdu, 1 kisi vurmadi: Intihara azmettirmekten ceza alabilir.
  • cleric  (25.05.22 16:04:57) 
isterse ölenlerin hepsi hakimin önüne çıksın hür iradeleriyle biz istediğimiz için bizi vurdu desin, her türlü direkt cinayet. bir kişinin başka bir kişiyi bilerek öldürmesinin adı cinayettir.


  • jen  (25.05.22 16:32:18) 
Türkiye'de ötanazi yapan hekime ceza, adam öldürmekten ömür boyu hapis.
Bahsettiğiniz senaryo da bu bağlamda 4 adet ömür boyu hapis olur herhalde. (Sanık takım elbise giyerse belki karar değişir)
Hukukçu değilim.
  • michael_knight  (25.05.22 20:02:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.