[]

Zombi pandemisi/kıyameti yakın mıdır?

Daha pandemi devam ediyor. Mutasyonlar ve yeni virusler de var.

Amerikanya'nin saglik acentasi CDC de soyle bisey yayimlamisti bir ara: "Preparedness 101: Zombie Apocalypse" (hazırlık 101: zombi kiyameti)

Nostradamus, 2021'de zombi kiyameti olacagini ongormus tee 500 sene once falan. (aclik/kıtlık ve asteroid carpmasindan da bahsetmis). biraz hata payi verebiliriz :)

ne olacak sizce? bize neler oluyor?

-------------------------------------------------------------------------------

not: illa filmlerdeki gibi curumus hortlaklar olarak degi de, beyin fonksiyonlarini etkileyen bir virus/parazit olarak da dusunebiliriz. saldirganlik ve isirma icgudusu olusturabilir. mesela gercek hayatta zombi paraziti denen bir mantar turu var. bazi karincalara bulasip davranislarini degistiriyor:
en.wikipedia.org

film ornegi verirsek, "28 Days Later" ve "28 Weeks Later" filmindeki zombiler biraz daha realistik diger filmlere gore. "Rage" adi verilen virus insanlari delirtiyordu. Asiri saldirgan, dusunmeye odaklanamayan ve kanibalistik insanlar oluyorlardi. Yeterince yemezlerse acliktan oluyorlar ya da beslenme yetersizligi yuzunden zamanla oluyorlar.

not2: kuduz ve grip melezi bir virusun zombi virusu olusturabilecegi olasiligi tartisilmis. National Geographic makalesi irdelemisti:
""If a rabies virus can mutate fast enough, it could cause infection within an hour or a few hours. That's entirely plausible," Andreansky said.

Airborne Rabies Would Create "Rage Virus"

But for the rabies virus to trigger a zombie pandemic like in the movies, it would also have to be much more contagious."
www.nationalgeographic.com

pubmed makalesi teorik olarak kuduz virusu mutasyonundan zombi virusu olabilir demis:
www.ncbi.nlm.nih.gov

 
Hocam bunun Nostradamus'la bir ilgisi yok hemen hemen tüm canlıların yok olduğu 5 dönem olmuş dünya tarihinde yine olabilir, oluyor çünkü. Ha bugün olmaz da 1000 yıl sonra olur 1 milyon yıl sonra olur.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.05.22 18:21:04) 
@Kaleci Saçlı Forvet

Dunya'nin ya da canlilarin sonu gelir elbet de bir sekilde, ama zombi kiyametine daha mi yakiniz diye sormak istedim. ya da hangi sona daha yakiniz acaba gibi...
  • ermanen  (24.05.22 18:29:41 ~ 18:30:25) 
Abi ben bu zombilik olayını araştırmıştım bir dönem, yani hatırladığım kadarı ile bu şöyle oluyor: Kuduz mikrobu beynin r kompleksi denilen bir yer var orası hariç tüm beyni etkiliyor, bu r kompleksi de kabaca insanın hayvan özelliklerini açığa çıkaran bir bölge, sen bir şekilde sadece bu r kompleksi aktif bir şekilde hayatta kalıp türlü hayvanlıklar şerefsizlikler yapıyorsun aynı zombiler gibi, bir tür zombi oluyorsun, zombi kıyameti olsa olsa ancak bu şekilde olur ama öte yandan kuduz da modern dönemlerde salgın boyutuna erişebilecek bir alan bulamaz bence, en nihayetinde aşısı var kılı yünü var, bilim bunun ne olduğunu biliyor, o nedenle ben böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum.

Ha bununla birlikte bi asteroidin göktaşının dünyaya denk gelip çarpacağını da düşünmüyorum zira bu asteroitler Mars'la Jüpiter arasında, Jüpiter'in efsanevi çekim alanında takılan uzay varlıkları, bunların bu çekim alanından ayrılması çok olası değil ama hadi ayrıldı diyelim, Dünya'ya denk gelip hayatı yok etmesi de çok mümkün değil. Yani şöyle düşün uzay boşluğu öyle tahayyül edilemez büyüklükte bir boşluk ki göktaşının dünyaya çarpması aynı Kadıköy'den 1 tl'lik bozuk parayı fırlatıp Taksim'deki Beşiktaş dolmuşunu vurmak gibi bir şey olur, o kadar zor. İmkansız değil ama imkansız gibi. Ha ama 1 milyar yıl sonra evren yine aynı evren mi olur bir şeyler değişir mi bu değişiklik Dünya için tehlike yaratır mı onu bilemeyiz tabii, şimdilik bi sıkıntı yok ama.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.05.22 18:36:10 ~ 18:47:43) 
Yok degiliz. Bu kadar filmi yapilan seyin felaketi olmaz. Filmi hic olmayan veya cok az olan bir temadan gelir felaket


  • floydian  (24.05.22 19:17:20) 
zombicilik asiri sacma, enerjisizlikten yerinden kalkamazsin zombi olsan.
Ot mu yiyeceksin enerji nereden gelecek?

Muhtemelen yine saglam bir grip salgini gelir 100 yil icinde, 50 milyon falan kill alir sonra hayatimiza devam ederiz.
  • divit  (24.05.22 19:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.