[]

Zayıf,yağ oranı düşük kişinin vücut geliştirmesi hakkında

Selamlar. Başlıkta belirttiğim gibi yağ oranım çok düşük,zayıf ve hacimsiz birisiyim. Boydbuilding olayına başladım yaklaşık 1 ay olacak fakat sanki daha çok hacim ve yağ kaybediyorum gibi... Nerelerde yanlış yapıyor olabilirim?




 
1 ay çok kısa bir süre bi gelişim zaten olmaz. İyi çalış 3000 üstü bol kalori al 4-5 ay geçsin ondan sonra tekrar konuşalım.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (22.05.22 17:01:23) 
makro saymalısın, bu ne demek. her gün aldığın tüm öğünleri kaydedip bunların içinden kaç gr protein, yağ, karbohidrat aldın mutlaka kaydetmelisin. aksi halde spor yaptığın için iştahın açılacak fakat doyduğun kadar yiyerek hacim kazanamazsın. bu gün kadar kilo alamamış olma nedenin zaten doyduğun kadar yemek. bir ögünde çok yemek de seni yanıltmasın totalde alman gereken kaloriyi doğru oranlarla tutturmalısın.

şimdilik 5x5 gibi çok temel bir programı doğru uygularsan hızlıca güçlenir ve hacim de kazanırsın. 6 ay gibi bir sürede aynada bunu fark edersin. 5x5 programının olayı progressive overload. yani bu hafta bench presste 5x5 42.5kg yaptın haftaya bu ağırlık mutlaka 45kg olmalı. bu yüzden programın başlangıç ağırlıkları oldukça düşüktür seni yanıltmasın. ama her hafta çok ufak bir ağırlık artışı mutlaka olur. tabi bu artıl sonsuza kadar gidemez ama bu süreçte 3-4 ay içinde sen zaten kendi vucudunu tanır hangi bölgede ne hızla geliştiğini öğrenirsin.

body building sanıldığı kadar karmaşık değil. aksine çok basit temel prensipleri dispilinli şekilde ve uzun süre uygulamayla ilgili.
  • orpheus  (22.05.22 17:24:42 ~ 17:29:43) 
vücut geliştirme basit olarak vücuda verilen zararın beslenme,dinlenme vs daha güçlenerek gösterilen tepkidir. birçok faktör var ama 4x12 li programlardan önce temel egzersizlerde bi seviyeye gelmeni öneririm. 5x5 yazılmış zaten ama benzer bir sürü program var. onun dışında günlük kalori ihtiyacını hesaplayarak 300-500 fazlasını almalısın. muhtemelen yemiyorsundur. kabaca vücut ağırlığın x1,5gr protein, x1 gr yağ aldıktan sonra geriye kalan kalori hakkınla carb yükle.


  • Barbell  (22.05.22 21:27:36) 
Hocam yemek. Yemek yiyeceksin hocam yemek. Vucut gelistirmeye başladıysan yemek yiyeceksin. Yiyeceksin diyorsam harbi yiyeceksin oyle hikayeden değil.

Bu ise başladıysan yemegin anasini aglatacaksin dostum, gomeceksin. Normal insan gibi yemekle olmuyor bu is. Bu isin olayi yemek ben sana soyleyeyim.
Tekrar ediyorum yemek ye. Cok yemek ye, acıma gözünün yasina bakma bol bol ye. Korkma yaglanmazsin, yemek yedikce antrenmani yapacak enerjin de olacak.

Nerede yanlis yapiyorum demissin ya, yemek yemiyorsun dogru durust eminim.
Unutma, sen bodybuilding yapıyorsun, normal insanlar gibi yemeyeceksin. 2-3 kisinin yedigini yiyeceksin icabında günde.
  • stavro  (22.05.22 21:35:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.