[]

Tüvtürk muayene ve lastik

öncelikle aracı yeni aldım, nerdeyse hiç de anlamam bu işlerden. 2 gün önce arabanın sol ön tekerine çivi girdiğinden dolayı lastikçiye götürdüm. adam lastiklerin çok kötü durumda olduğunu derin yarıklar olduğunu uzun yola çıkmamam gerektiğini söyledi. dün de arabayı tüvtürke götürdüm muayene için. orda da lastikle ilgili hiçbir kusur yazılmamış. şimdi lastikçi adam mı yalan söylüyor yoksa periyodik muayenede lastiklere bakılmıyor mu anlamadım? lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum çünkü ama şu an çekincede kaldım boşa masraf etmeyelim gerek yoksa.




 
Muayenede lastik diş derinliğine bakılıyor, yasal sınır üstündeyse geçer muayeneden.

Lastikçi doğru söylemiş de olabilir, lastik satmak isteyen bir çakal da olabilir.

Şöyle ki, lastiğinizin diş derinliği yeterlidir ama uzun süre yatmış olduğu için yanaklarında kılcal çatlaklar olabilir.

Lastiklerin üretim tarihi nedir? Üzerinde DOT yazan kısımda son 4 haneli rakamların son iki hanesi yılı, ilk iki hanesi haftayı gösterir.

Lastiğin yaşı çok eski değilse, diş derinliği de yeniyse, şimdilik değişim gerekmeyebilir.

Lastiğin fotosunu tam karşısından vesikalık çekip atın bakalım burada hep braber.
  • John Bloor  (21.05.22 13:51:17) 
üretim tarihi 04/16 yazıyor.

fotoğraflar:
disk.yandex.com.tr
disk.yandex.com.tr
disk.yandex.com.tr

ilk mesaja da ekledim.
  • damacana  (21.05.22 14:12:41 ~ 14:19:17) 
6 yaşında lastikler, çok genç değiller ama görünüşleri iyi gibi. Lastiğe tam yandan çember olarak bakın, lastik yanağında çatlaklar yoksa sıkıntı olmaz.

Vesikalık foto derken onu demek istemiştim, çember olarak dik bi şekilde görelim diye, dişler iyi bu fotolarda.

d3nv2arudvw7ln.cloudfront.net

şu açıdan bak ve yanakları kontrol et.
  • John Bloor  (21.05.22 14:48:33) 
anladım hocam yanlarda çatlak göremedim şöyle iki tane daha foto vardı tamamı gözükmüyor gerçi:
disk.yandex.com.tr
disk.yandex.com.tr
  • damacana  (21.05.22 14:54:08) 
Valla fotolardan gördüğüm lastikler güzel hocam, hatta 2. el satılır o derece güzel lastikler.

Değişmem ben olsam.
  • John Bloor  (21.05.22 15:03:07) 
İlk attığınız fotoda kanal içindeki çatlak (daha çok yarık şeklinde) hiç hayra alamet değil. Bence bu şekilde olan bir lastik daha varsa 4 lastiğin ikisini değiştirin. Yeni lastikleri öne takın. Fiestalar malum abs ye düştü mü durması zor oluyor. Yorum yapan arkadaşlar ilk lastikteki kanal içi yarığı görmemişler.


  • creedwar  (21.05.22 16:12:52) 
lastikler güzel


  • grabbing hands  (21.05.22 16:19:55) 
kanaldaki çatlaklar benim gözüme de takıldı 6 yıl üzeri bi lastik her ne kadar dişi olsada ideal ömrünü tamamlamıştır. acil bir durumda 2-3 metre erken durmak sizi 10-15k lık bir masraftan kurtaracaktır. ben olsam lastikleri değiştiridim.


  • captainmrg  (21.05.22 16:23:22) 
ben olsam değiştirirdim


  • sizofren06  (21.05.22 16:56:04) 
lastikler 6 yıllık kesinlikle değişin. lastik kullanılmasa bile raf ömrü var zaten bi bu kullanılmış. çatlaklar baya belli oluyor. uzun yolda yüksek hızda bi taş girerse mazallah kazaya sebebiyet verebilir.

zaten yeni lastik alsanız bile ömrü max 5 yıl olur.
  • jelly bear  (21.05.22 17:05:42) 
Daha 1 yil gider bence.
180 falan basmiyorsan gerek yok.

  • divit  (21.05.22 17:09:03) 
kanalda çatlak değil neredeyse boydan boya yarık var. 6 yıl teker için uzun bir süre.


  • yeninesiltupcu  (21.05.22 22:00:22) 
Oha, su kanallarının içinde baya yarık varmış :D

Cumartesi cevap verirken hiç görmemiştim, kısık monitör ışığı (parlaklık 0) maalesef.

Herkes yazınca bir daha baktım ışığı açıp, gerçekten ciddi yarık var kanallarda.

Şehir içinde kullanılan bir araçta aciliyeti yok ama otobana çıkıldığında yüksek hızda ürpertir insanı.

Lastikleri değiştirirseniz bu lastikleri asla bırakmayın orada, ya parayla bırakın ya da alın gelin 2. el ilan koyun. Şehir içinde hizmet veren ticari bir araçta çok rahat kullanırlar bu lastikleri.
  • John Bloor  (23.05.22 11:01:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.