[]

rutubet problemi

sevgili duyuru ahalisi,

yaklaşık 1.5 haftadır ciddi bir rutubet problemimiz var. kıyafet dolaplarımızı koyduğumuz yaklaşık 8-10 metrekarelik bir odada deli gibi rutubet oluyor. kıyafetler hep nemli nemli, duvarlarda lekeler oluşmaya başladı. bazı kıyafetlerin kol ve yakalarında ise hafiften küf durumları oluşmuş durumda.
gel gelelim 8 aydır burada oturuyoruz ve 1.5 hafta öncesine kadar hiçbir şey yoktu. buna ne sebep olmuş olabilir?

önlem olarak da bi nem alıcı cihaz alıp odaya koymaya karar verdik. şimdi de elektrik sobası yaktık içerde kıyafetleri astık faln bi askıya.
başka ne gibi önlemler alınabilir?

şimdiden teşekkürler

 
Apartmandaki balkonların giderlerinin bağlı olduğu borularda bir çatlama olmuş olabilir ya da üst katlardakilerden birilerinin (üst katınızın olduğunu , apartmanda falan yaşadığınızı varsayarak söylüyorum tabii bunları) su tesisatında abukluk oluşmuştur, çatı problemli olabilir...

O yüzden kendi yaşadığınız mekan dışında problemli bölge var mı diye araştırın derim. Zira problemi kökten çözmeden kurtulunmuyor bu durumdan.
  • appleblossom  (14.06.10 22:09:15) 
"gel gelelim 8 aydır burada oturuyoruz ve 1.5 hafta öncesine kadar hiçbir şey yoktu. buna ne sebep olmuş olabilir?"
mevsim değişti bununla alakalı olabilir. ben de böyle bir evde yaşamıştım zamanında nem alma cihazıyla gün 6-7 litre su çıkıyodu havadan. mümkünse evinizi değiştirin. mümkün değilse yapabileceğiniz en iyi şey nem cihazı koymak. ben 1 yıl yaşadım şimdi hala yağmurlu havalarda hafiften sızlıyor dizlerim.
bu arada benim önceki evimden kalma bir nem alma cihazım duruyor istanbuldaysanız ve ilgileniyosanız.
bir de evin durumunu anlatmamışsınız pek. giriş altı mı yaşadığınız yer? rutubetli odanın arkası toprak mı? yoksa bir tesisat problemi falan da olabilir. bir de, odaya pencere açma imkanı var mı?
  • chavezding  (14.06.10 22:18:30 ~ 22:22:19) 
@chavezding

dediğim oda giriş altı katında evet. arkası büyük ihtimalle toprak. şu son yağmurlardan sonra oldu tam olarak biz de yağmura yorduk. ama kışın da çok yağmur yağdı böyle bir problem yoktu.
oda aslında havalandırmaya açılıyor. kapısı var yani. fakat dün gördüm üst kattaki komşu havalandırmanın tepesine koca bir cam koymuş sadece köşelerden boşluk var. bugün çıktım apar topar söyledim. kaldıracak camı.
belki de havalandırmanın o şekilde kapatılması zaten az olan hava akışını kestiği için oldu.

nem alma cihazı hakkında görüşebiliriz.
  • oldtimer  (14.06.10 22:42:51) 
hocam kesin sızıntı vardır. ve oda eğer kuzey cephede ise bu rutubet olayı daha kolay olur. sızıntı vardır bir dikkat edin sağa sola. umarım tez zamanda kurtulursunuz.


  • seyduna6687  (14.06.10 22:58:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.