[]

dava reddinde ödenecek masraflar

selamlar, 8 yildan beri süren hastaneye acilmis bir davamiz var. ve 8 yilin sonunda biraz ilerleme kaydedebildik ama simdi de karsi taraf davanin reddini istedi. olur da dava gercekten reddedilirse, davayi acan taraf olarak kendi avukatimizin, karsi tarafin avukat ve tüm masraflari ve dava masraflari hepsini biz mi ödeyecegiz bu durumda?
yani dr ameliyatta hata yapti, dava actik. hadi oldu olabilir bir komplikasyondu dendi, dava reddedildi; bizim yasadiklarimizin hepsi baki bir de üzerine bu kadar masraf ödememiz cok büyük haksizlik degil mi?
8 yillik dava masrafi asagi yukari ne kadar cikar bunu uyaptan filan toplam olarak görme sansimiz var mi? ne beklememiz gerektigini bile sasirdik artik..


 
bu tür davalara malpraktis denir. malpraktis davalarında doktorlar çoğunlukla meslektaşlarını koruma refleksine girerek doktorun hatalı olmadığı yönünde rapor verirler. bu gerçekten haksızlık. ancak dava henüz bitmiş değil. üst mahkemeye itiraz hakkınız var.

onun haricinde kendi avukatınızın ücreti, yargılama masrafları, karşı tarafın avukatının ücretini ödemek durumundasınız eğer dava reddolursa. burada yüksek çıkacak avukatlık ücreti olabilir. dava değerine göre yükselir. dava sonucunda belli olur.
  • paintov  (19.05.22 12:19:17) 
evet tam olarak dediginiz gibi oldu, ve adli tıp doktoru korudu, itiraz serhi düsmüs, avukatımız itiraz etti ama tabii moralimiz cok bozuldu.
bir insani sakat bırakıp doktorun haklı bulunması, 8 sene hic ilerlemeyen bir dava ve sonunda bir de her seyin bizim üzerimize kalmasi inanılmaz bir durum..
biz tazminat beklerken gelinen duruma bakin.

pek öncelikle bu rapora itiraz, dava reddedilirse üst mahkemeye itiraz filan yaptık diyelim, ne kadar mantıklı peşinden kosmak? cünkü masraflar da her gecen gün artacak bir yandan belki yıllarca daha sürecek.
bir de komplikasyon denen ve reddedilen dava döner mi buralardan degisir mi bir sey gercekci düsünürsek?
  • kaputt  (19.05.22 12:58:17 ~ 13:17:25) 
Genelde bu tarz davalar yanetki-komplikasyon-malpraktis üçgeninde geziyor, daha çok ilk ikisinde geziyor.

Öncelikle hem tıbbi hem de hukuki eğitimi olan birinden danışmanlık almanızı öneririm. Haksız bir davaysa uzatmanın; haklıysanız pes etmenin manası yok.
  • ceycey e  (19.05.22 14:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.