[]

diyelim ki şu an şirketinize genel müdür olarak atandınız

ve atıyorum ayda min 50 bin tl geliriniz oldu. bu 50 bin tl'yi nasıl harcardınız, yatırım yapar mıydınız, nasıl değerlendirirdiniz?




 
Araba alir tatile giderdim.


  • floydian  (19.05.22 00:39:34) 
Parayi kenara koyup ev almak icin biriktirirdim. Onu alabiliyorsam guzel bir yazlik.


  • hot potato  (19.05.22 00:49:56) 
rakamdan baglantisiz olarak, kenara duzenli para koyabiliyorsam ilk yapacagim sey yok kiradan kurtulmak olur. sonra da cesitli yatirimlar yaparak pasif gelirimi arttirmaya calisirim biran once cunku elime gecen paranin yarin kesilmeyeceginin garantisi yok..


  • cooperr  (19.05.22 00:56:33) 
neye yatirim yapmak istedigime karar verene kadar birikim. standartimi yukseltmezdim giderim ayni kalir param dovizde falan korunur. bi sure sonra o yatirima daha hazir olur ve ne istediginizi o donemin sartlarina gore(belki 1-2 sene sonra) karar verirdim.


  • ala09  (19.05.22 00:58:22) 
Gm olsam 50bin ayin 15 gununde biterdi sonra ac kalirdim.
Arkadaslarin da gm oldugu icin iyi gozukmek icin cok acayip para harcaman gerekiyor.
Aksam icmeye ciragan'a falan gidiyorlar.
  • divit  (19.05.22 01:40:44 ~ 01:48:45) 
Yatırım işini yıl sonu bonusundan karşılar maaşı bir güzel ezerdim. Zaten 50binle yatlar katlar almak artık çantada keklik değil. Divit'in söylediğine benzer şekilde önce günlük hayatımı yükseltir sonra duruma, varsa kalana bakardım. Gm seviyesi için 50bin çok fazla bi para olmadığı için kalacağını sanmıyorum. Gm arabası alayım desen 2 milyonu gözden çıkarman lszım. hadi a5'e fit olduk diyelim 1.6 milyon, basit kredi hesabıyla maaşın yarısı gitti bile. Şirket cip mip verdi diyelim, 2 milyona gm evi olmayan bir ev alırsın istanbul'da. Ev almadın, gm evi kiraları yine 20'lerde.

Ya gm gibi yaşamayıp tamamen yatırım odaklı olacaksın ya da gm gibi yaşayıp bir sonraki işte maaşı yükseltmeye bakacaksın, yatırıma ihtiyaç varsa.

Hasılı; ben yatırım işlerinin abartıldığını ve insanların hayattan aldığı zevki baltaladığını düşünüyorum, o yüzden ezerdim.
  • Bruce  (19.05.22 02:05:37) 
Evim yoksa ev alırdım. 50 bin TL aşırı büyük bir rakam değil artık.


  • Cruyff  (19.05.22 02:20:38) 
Ev ya da altin alirim.


  • halk  (19.05.22 11:55:14) 
Ev almak mantıklı ama 50.000 tl sürekli olacak mı yani bi1 8-10 yıl.


  • komando kani var bende  (19.05.22 13:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.