[]

PowerPoint nedir?

Zamanında üniversitedeyken, power point ile sunum/slayt hazırlamıştım ben. Ve sanıyordum ki, sadece bu amaçla kullanılıyor.

Bazı iş ilanlarında iyi derece pp bilen falan yazıyor.

Sorum saçma olabilir, benim bilmediğim bir şey var ki bu tip ilanlar görüyorum.

PowerPointt in olayı nedir? Başka ne yapılıyor bu programla?

Tşkler.

 
Powerpoint sunum içindir. Amacı budur yani. İlanlarda o şekilde çıkmasının sebebi de her üniversite bölümünde öğrencilere sunum yaptırılmaması ve bu programı da herkesin kullanmayı bilmemesi. Çok basit bir program belki ama herkes bilmiyor işte. Adamın CV'de o kadar şey var, alıyorsun işe, bir sunum yapılacak ama powerpoint'ten haberi yok adamın.


  • sadeli poğaça  (18.05.22 22:11:52) 
O ilanlarda ne kastediliyor bilmiyorum ama, Powerpoint'i efektif kullanan çok az kişi gördüm.

Öncelikle hayvan gibi metin yazılmamalı 3-5 keyword ve imaj olmalı öndeki kişi çıkıp anlatmalı. Sunumun önemli kısımlarını vurgulamalı yani. (Mesela benim hazırladığım slaytı öğrenciler istiyor ama versem de bişey anlamazlar, gidip googledan o keywordleri araştırmaları lazım linklere bakmaları lazım :D)

Düzgün tasarım çok önemli ama o görsel iletişimcilerin işi aslında. Biri anlatacağı şeye ve içeriğe karar vermeli, tasarımı düzgün bir tasarımcı yapmalı ideal senaryoda. Kullandığın font, renkler, tasarım dili her şey dinleyenlerin algısını etkiler aslında. Koskoca üniversitelerin bunu yapmadığını, rezil slaytlarla sıkıcı sunumlar yaptıklarını gördüm. Özel şirketlerde durum nedir bilmiyorum.
  • nhk ni youkosu  (18.05.22 22:53:34 ~ 22:54:50) 
Bazi is yerlerinde sadece sunum icin degil genel olarak yazili iletisim icin kullanilir. Yani word yerine mesele proje sorun vs neyse power point uzerinden aktarilir. "hayvan gibi metin yazılmamali" her yerde gecerli bir konsept degil.


  • hot potato  (18.05.22 22:56:55) 
nhk ve potato +1

Şuan çalıştığım yerde stajyerler zamanının yarısını PowerPoint sunumu hazırlayarak geçiriyor. Yeni başlayanları online görüşmeye davet edip iki, iki buçuk saat kadar sunum nasıl yapılmalı nelere dikkat edilmeli anlatıldı, anlatılanları uygulamalı tekrar ettirdiler. Mesela bu hafta benim de 10 sayfa bir şey hazırlamam gerekti. İki defa düzelttirdiler.
  • reactionic  (18.05.22 23:19:06) 
Benzeri başka uygulamalar da olmasına rağmen yine her alanda tekel gayreti içine giren maykrosoftun yazılım markalarından biri sadece. Yaygın olması ve office paketi içinde hazır olduğu için akla alternatif başka uygulama olmadığı zannı yerleşiyor.


  • Erva  (18.05.22 23:26:57) 
Potato +1, simdi calistigim sirkette proje raporlari, teklifler filan hep powerpoint uzerinde. Haliyle her kosesi doluyor ister istemez.

Excel'e filan baglayip dinamik dashboard bile yapilabiliyor ama iyi derecede pp diyen firmalar bundan bahsetmiyodur herhalde. Eli yuzu duzgun sunum yapabilmek yeterlidir.
  • fakyoras  (19.05.22 00:18:26) 
Pp aynı zamanda excel'deki ham datanın "ürün" haline gelmiş her formunu içeriyor, haliyle sadece slaytşov olarak değil yukarıda dendiği gibi her çeşit bilginin bitmiş ve süslenmiş hali olarak kullanılıyor. Çünkü görsel zenginlik için en ideal ofis programı; metin yazıyor, exceldeki veriyi bağlayabiliyor, üstüne şekil şukul atabiliyorsun.

Müşteri toplantısına excel'le çıkamazsın mesela, en basit bir tablo bile olsa pp'de sunman lazım. Ki asıl beklenen pp'nin nimetlerinden faydalanarak olabildiğince zenginleştirmek.
  • Bruce  (19.05.22 09:09:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.