[]

kurutma makine önerisi

Merhabalar
Evde birlikte yaşadığımız kedilerin tüyleri ile artık baş edemediğimiz için kurutma makinesi almak istiyorum. Biraz geç oldu ama artık almamız gerekiyor.
Bayilerde yeterli bilgi bulamıyorum. Evine kurutma makinesi girmemiş, bir kere kullanmamış kişiler satış yapmak için her modeli öve öve bitiremiyor ya da sadece ellerindeki modelleri anlatıyor.

Sözlükte önerilen model var mı diye baktım. "iyi bir marka" alın önerisi var sık sık.

- a++ ve a+++ arasında çok fark olur mu? Eğer bahsedildiği gibi tüyleri toplayacaksa her kıyafeti uygun programda makineye kesin atarım.
- kurutma makinesinde "iyi bir marka" nedir?
- Sizlerin kullandığınız ve önerdiğiniz / önermediğiniz bir model var mı?

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

 
çok araştırdım. hesap kitap yaptım ucuz bir ürün almaktansa pahalı ama A+++ almayı tercih ettim. çok çalışacaksa 1 sene sonra kar etmeye başlıyorsun. diğer türlü ucuz ama A+ ürün uzun vadede zarar. birde ıslaklık sensörlü makine al derim. kurduğunu anlayıp programı erken bitiriyor. iki saat boş yere çalışmıyor.

marka önemli. bence alınabilecek markalar arçelik, samsung, bosch-siemens. iyi deneyimi olan var kötüsü var bilmem ama ben samsung tercih ettim şu model ;

Samsung DV8000T (DV90T8240SE/AH)

gayet memnunum. iki kedim var bu arada. çıkan tozun haddi hesabı yok. sorların var ise buyur sor.
  • delidir yakalayin  (17.05.22 19:26:51 ~ 19:28:47) 
bizde de 3893kt var her şeyi günlük programda süreyi arttırarak kullanıyoruz. normalde 1 buçuk saat, 1 saat 50 dakika oluyor ama içinde sensör olduğu için gereksizse otomatik düşürüyor süreyi.

şurası baya aktif her markadan kullanıcı var. forum.donanimhaber.com
  • kahoan  (17.05.22 19:33:42) 
Grundig gdh 92 var bizde. Gayet memnunuz arçelik ile aynı fabrikada üretiliyor servisi de aynı. Bosch siemens'e 2 katı para vermek ultra gereksiz.


  • robin one persie  (17.05.22 20:46:47) 
Bende Altus var o kadar iyi bir marka değil ama 1 senedir kullanıyorum hiç sorun çıkarmadı. Bir de faturadan endişe ederseniz 1 saat kısa çalıştırıp sonra hafif nemliyken de serebilirsiniz, yine tüm tozları topluyor.


  • titanic kemancısı  (17.05.22 20:51:33) 
Daha önce birçok arçelik marka beyaz eşyam olduğu için yine arçelik'e baktım. Sizlerin de bahsettiği modeller, (3886, 3893 gibi ya da 3881 vs) modeller internet sitesinde yok. 900, 920 gibi 3 rakamlı modeller var. Model serisi mi değişti diye sordum ama yeterli bilgi veremediler. Bilgi verilemeyince de kıllandım biraz.


  • master of ceremonies  (17.05.22 20:52:34) 
Beko 72 hp kullaniyoruz 1 yildir fiyat performans kesinlikle tavsiye ederum


  • karlmarx  (17.05.22 21:34:02) 
Tüm makinelerimiz arçelik olduğu için yine arçelik aldık ocak ayında kurutmayı da 810 kmg modelini. Ama bosch markayı da çok tavsiye ediyorlardı. Bir de eğer makineler üst üste konulacaksa bazı markalar alttaki makine ile aynı olmalı diyor ona mutlaka dikkat edin yoksa alttaki makine garanti kapsamından cıkıyormuş. Bir de üstteki makinenin kilo hacmi alttakinden büyük olamıyor sanırım o da ayrıca aklınızda olsun. Onun dışında şimdilik makineden çok memnunuz, kedi köpek yok ama ama kıl toz peçete olan bütün kıyafet üzerindeki her şeyi topluyor evdeki toz miktarı keisnlikle azaldı ve kıyafetler özellikle siyahlar yeni alınmış gibi parlıyor. Eşim çekme oranlarını cetvelle ölçerek attı ve tekrar ölçtü sonrasında evet az miktarda da olsa çekme yapıyor o yüzden dikkatli kullanmak gerek. Ama aynı cins ürün atarsanız hepsini aynı şekilde kurutuyor ve kırışıklık oranı çok az oluyor sıcak sıcak düzeltip katlarsanız hatta daha iyi oluyor. Bilginize


  • esinikaybetmiscorap  (17.05.22 22:50:05) 
Bu arada yukarıdaki cevabıma ek olarak elektrik tüketimi bizim model için yılda her gün bir defa çalıştırırsan faturana 250 tl gibi yıllık bir tutar yansıyor. Biz haftaya 4-5 kez çalıştırıyorz öyle çok ciddi bir miktar değiştirmedi 30 tl gibi bir rakam max geliyordur


  • esinikaybetmiscorap  (17.05.22 22:51:34) 
Vestel kullanıyorum, memnunum. Kedi tüyü olan kıyafetleri çarşafları havalandırma modunda 10 dakika çeviriyorum mis gibi oluyor.


  • kaptan maydanoz  (17.05.22 23:31:49) 
Sadece 2-3 modunu kullanırsın düşüncesine katılmıyorum. Yprgan yastık kurutma habalandırma, kıyafet havalandırma, hassasları kurutma, düşük sıcaklıkta kurutma, ütü istemeyecek şekilde kurutma, süreyi ayarlayıp kurutma vs, bir çok modunu kullanıyorum ben. Sensörlü olması ve otomatik durması ya da kurutmayı uzatması şart


  • zimbirik  (18.05.22 00:14:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.