[]

Terapistin Duygular Üzerinde Çok Durmasının Nedeni

Bir süredir psikoterapi alıyorum. Terapist ısrarla hislerim üzerinde duruyor. Bense o durumla ilgili genellikle düşünceleri hatırlayabiliyor ve açıklayabiliyorum. Duyguları ya unutmuş ya da fark edememiş oluyorum.

Sorum şu: Terapist neden duygular üzerinde bu kadar duruyor? Hatta bugünki seansın sonunda bana "duygularımı deneyimleme" ödevi verdi. Duygularımı fark etmeye, deneyimlemeye çalışacağım.

Sonuçta asıl ulaşılmak istenen şey çarpıtılmış düşünceleri ortaya çıkarmak değil mi? Duyguları tanımlayamasam veya yanlış tanımlasam ne olur?

 
terapist degilim ama bildigim kadari ile duygulari unutmaman gerekiyor.


  • helenart  (17.05.22 17:43:51) 
Terapist değilim ama bence terapistiniz düşüncenizin o anda hangi duyguya sebep olduğunu anlamak istiyor.


  • mysticriver  (17.05.22 18:32:44) 
buradan yönlenmeye çalışman terapinin kötü gitmesine yol açar.
hissiz bir durum olmaz ne hisediyorsan onu düşün hissetmemen bile bir his duygu sonuçta.

  • jamswety  (17.05.22 18:44:21) 
ben de terapilerde bu durumdayım ve ilişkilerimde de duygumu gösteremediğim durumlar yaşıyorum. kendimce çözümü duygu tanımlarına bakmaya, duyguları listeleyen çalışmalara göz atmaya, duygular sözlüğü kitabı gibi duyguların tarihçesini veren çalışmalara bakmak olarak düşündüm. tam manasıyla bir çözüme erdiremedim ama en azından bunun farkındayım.


  • sarızeybek  (17.05.22 18:55:08 ~ 18:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.