[]

Tv sesinin azalması

Televizyonların ses seviyeleri zamanla azalır mı? Elimde yaklaşık 5-6 yıllık bir sony televizyon var, ses seviyesinin ilk aldığımdan zamana göre bariz bir şekilde azaldığını gözlemlemekteyim, eskiden aynı volume de tvnin sesinin gümbür gümbür çıktığını hatırlıyorum.




 
hayır kısılmaz, tv izleyicileri bir süre sonra aynı sese duyarsızlaşır...o yüzden kimi kullanıcılar zamanla periyodik olarak sesi açarlar.. son sese geldin mi sonra derler bu tv'nin sesi bozuluyor..


  • chichionai  (14.06.10 20:47:16) 
@ chichionai demek istediğim eskiden kumanda ile ses seviyesini 1/4'e getirerek izlerken şimdi ses seviyesini yarıya kadar getiriyorum


  • speedy  (14.06.10 20:56:57) 
dediğim gibi speedy, duyarsızlaşıyorsun, tv de bir sorun yok...
psikolojik bir hadiseden başka bir şey değil. duyu eşiği meselesi..hatta şöyle örnekleyeyim klişe bir örnektir bizim camiada...
parfümü sıkarsın, çıkarsın dışarı..bir süre sonra sıktığın zamanki etkisinin kalmadığını söylersin..aslında parfüm hala etkilidir ama senin burnun artık duyarsızlaşmıştır sürekli kokladığı için eşlik eder kokuya normal ve sıradan algılar..
neyse tatmin olmadıysan yine de TV baktır istersen :D
  • chichionai  (14.06.10 21:03:10) 
Yok yok, speedy haklı. Zamanla elektronik cihazlar işin suyunu çıkarır. Daha çok elektrik, pil harcamaya başlar, şarjı daha az gider vs.

Bu durum annemin evindeki eski Grundig'de de var. Sesi artık en sonda ve o kadar cılız ki, çok zor duyuluyor.
  • samterk  (15.06.10 10:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.