[]

4. evre akciğer kanseri

merhaba,
4. evre akciğer kanserinde kemoterapinin olumlu etkisi olur mu. almamayı mı tercih etmeli?.. kemoterapi ile yaşam süresi uzar mı, yaşam süresinde daha acısız ve konforlu bir ömür için kemoterapi almayı mı almamayı mı tercih etmeli? tıbbi olarak doktorlar tabi ki kemoterapiyi tavsiye ediyor lakin olayı reel olarak yorumlayacak, çevresinde bu süreci yaşamış olanların yorumlarını merak ediyorum.



 
Geçmiş olsun öncelikle. Fayda olmayacağını düşünüyorsa doktor tavsiye etmiyor aslında. Bizim yapacağımız birşey yok diyip geri gönderikleri de oluyor. Babam pankreas kanseriydi, bir süre kemoterapi gördü, sonrasında doktorlar sürdürmedi. Yaşına, durumuna, yayılımına ilave hastalıklarına göre çok değişiyor, klişe olacak ama en iyisini doktor bilir.


  • ya volna  (17.05.22 15:13:49) 
daha 3 ay önce ofisten ir arkadaşımızın babası için doktor "bu evreden sonra kemoterapi de fayda etmez" dedi eve gönderdi adamı. eğer doktorunuz kemoterapi alalım diyorsa bir bildiği vardır bence.


  • teritori  (17.05.22 15:45:44) 
hiç belli olmaz.

annem kemoyu kestikten sonra 14 ay daha yaşadı.
  • janderzel zartanyan  (17.05.22 16:01:03) 
aklım olsa babama yaptırmazdım . adam kanser olduğunu dahi bilemeden 3. kemoterapide vefat etti :(


  • jamswety  (17.05.22 18:54:08) 
Yıl 2003.babamda 4.evre akciğer ca tespit edildi. Kitle ameliyat edilemeyecek bir yerde, kemiğe metastaz var. Hatta sonra beyinde metastaz oldu.
Doktor olan kuzenim dahil ileriye bakmamız, varsa beraber zaman geçirmemizi önerdi. Herkes umutsuz. Bu Arada kemoterapi ve kemoların arasında da radyoterapi planlandı.
Yaşamaz dedikleri babam 8 kemo ve ışın sonrası 2018 yılına kadar tam 15 sene günde 1 saat koşan, 1 saat yüzen bir adam olarak gayet güzel yaşadı.
2018de tam senelik kontrolünün olduğu hafta birden rahatsızlandı. Yine akciğer ca. Bu sefer 4. Kemodan sonra kaybettik...
Dilerseniz özelden yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • balik kraker  (19.05.22 14:13:25) 
sadece akciğer kanseri dediğinize göre kucuk hucreli dışı sizinki. diğer tür olan kucuk hucreliye göre cok daha sanslı bir tür. doktorunuz kemo diyorsa yaptırın ve immunoterapiyi sorun. opdivo, tecentriq, keytruda gibi ilaçlar kemoterapiyle birlikte verilerek daha konforlu bir tedavi planlanabilir. iyi gelme olasılıgı da cok yuksek.


  • suyin  (19.05.22 14:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.