[]

restoran yemeklerinin kalitesi düştü mü

pandemiden önce kalburüstü denebilecek midpoint, ne bileyim big chefs, happy moons tarzı bi tık üst fast foodçuların yemekleri en azından fena değil denebilecek seviyedeydi. bu tarz mekanlara ne zaman gitsem kullanılan yağdan, etten, iğrenç plastik çedar peynirden artık midem bulanıyor. hamburgeri pizzayı bile mikrodalgada ısıtıp getiriyorlar ve 100 liradan fazla para istiyorlar yemeklere. porsiyonlar da hayvan gibi, yani kime neye hitap ediyor anlamıyorum. mayonezi, ketçabı bile atıyorum heilmann yazıyor ama kesin doy doy'dan falan doldurulmuş belli.

belli başlı istisnaları saymazsak dışarıdan yemekten hiç zevk almıyorum artık. maliyetlerden vs zam yapılmasına rağmen genel bir kalite düşüşü mü var, yoksa bana mı öyle geliyor acaba. gittiğim 10 yerin 8'inden nefret ederek çıkıyorum desem yeridir. ne dersiniz?


 
Kesinlikle katılıyorum. Dışarda yemek yemeyi keyifli bir aktivite olarak gördüğümden yemek yiyeceksek kaliteli bir yerde yiyelim de verdiğimiz paraya değsin mantığıyla hareket ederim hep. Fakat son zamanlarda hem fiyatlar uçtu hem de yemekler çok kötü. En son happy moon'sta bir somon geldi; yarısı çiğdi. Brownie diye kurumuş kek getirdiler.

hesabı ödedikten sonra fişi elimize aldığımızda biz bu yemeklere bu parayı mı ödedik şimdi diye düşünmeden edemedik. Fiyatı arttırmalarını anlarım ama ben de aynı oranda kalitenin sabit kalmasını bekliyorum. Hem kalite bozulup hem fiyatlar uçunca sinirim bozuluyor.

Big Chefs'de de eşimin salatasından salyangoz çıktı mesela geçen ay.
  • fraise  (17.05.22 14:04:19 ~ 14:05:32) 
Kesinlikle düştü. Burgerleri bile o kadar vasat ki.
Aynı konuşmayı yaptık geçen hafta.

  • kisa  (17.05.22 14:05:07) 
bunu ben de fark ettim.
zamlar bence çok garip. saydığınız yerlerden birinde daha dün 80 liraya beyaz etli ana yemek yedim. 80 liraya düzgün bi restoranda ana yemek çok zor.
tadı da sokak arasındaki bi işletme gibiydi, bir daha orada yemek yemeyi düşünmüyorum. ekmeğine kadar kalitesiz.
  • patronaj1  (17.05.22 14:06:59) 
Aynı ayarda Polonez Grill tavsiye ederim. Hem kalitesi değişmedi hem de fiyatlar iyi hatta midpoint vs den uygundur.

Genel olarak haklısın. Paranla rezil oluyorsun çünkü insanımızın artık değerleri iyice erozyona uğradı. Mutsuz insanlardan mutsuz işler çıkıyor.
  • gabe h coud  (17.05.22 14:23:30) 
maliyetleri cikarmak icin herkes bi uydurma pesinde. restoranlarin yuzlerce kalem gideri var hepsine dolayli yoldan zam geldi. onun parasini direkt fiyatlara yansitsa fiyatlar iyice ucacak o yuzden sagdan soldan kisma, cakallik falan yapiliypr


  • buenosdias  (17.05.22 14:57:05) 
katiliyorum. fiyatlar ucmus, kalite dusmus. daha gecen bir duyuru acmistim bununla alakali. yillardir gittigim kebabciya covidden bu yana ilk kez gitti. gecen. ne kebap iyi, ne mezeler hatta mezelerin cogunu kaldirmislar mesela birinin yerine "nane tabagi" koymuslar :)) bildigin naneleri tabaga dogramislar, koymuslar iste.
midpoint de aynisi. orada da fish and chips yedim gecen. kaplama and fries deselerdi ismine. patatesi bile kibrit getirdiler.
fiyatlari arttirmayi bilmisler ama tat, servis, kalite dusmus.
o ketcaplara ise hicbir zaman guvenmedim zaten.
  • Kittie  (17.05.22 15:06:35) 
kuzu şiş ve balık dışında dışardan yediğim bir şeye güvenmiyorum
bunlar en fazla bayat olabilir

bozmayan iskenderciler var
düzgün tereyağı, salça kullanan
  • mantık  (17.05.22 15:11:02) 
her segmentte kalitesizleşme var.

çiğ köfte dürüm 17,5 olmuş eskisinden de gramajı azalmış.

resmen sağlığımızdan olacağız diye aşçı olduk. evde kendim yapıyorum.
  • gatherer  (17.05.22 18:54:55) 
kalite asiri dustu. yemek yapmayan biriyim. duzenli siparis verdigim yerler biraz porsiyon kuculttu, mezesi azaldi falan derken yemegin de lezzeti dustu.

en son gecenlerde kahvalti icin evin caprazindaki dandirik kafeden tost soyledim ilk kez. sonra cok begendim ertesi gun yine soyledim bu sefer kapida ayakustu konustuk. aile isletmesi yaziyordu googleda. dedim cok begendim tsk ederim. dedi ki yenisiniz herhalde burada. 35 senedir bu isi yapiyoruz ama sonuna denk geldiniz. biz aile binasiyiz, burasi da aile isletmesi artik kurtarmiyor kapanisa dogru gidiyoruz bakalim. Kiraya verse ayni kazanci elde edecek adamlar. tam guzel bi yer buldum derken onun da bu sad storysini dinledim.
bizimkilerin de ticaret hayati "dukkani kiraya versek ayni kazanci elde edecegiz" diyerek bitmisti gayet de iyi olmustu. muhtemelen "iyi ve hakkiyla is yapanlar" kalamayacak malesef. zamla vs de kurtarmiyor kuryelik bile benzin maliyeti, dukkanin elektrigi ivir zivir...

her yerde kalite ve standartimizi dusurmek durumunda kaliyoruz
  • ala09  (17.05.22 23:11:33) 
Gıdada kalite genel olarak çok düştü bence. Marketten aldığım gıda ürünlerinin bile tadındaki değişikliği çok farkediyorum ben.


  • anthemis nobilis  (18.05.22 11:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.