[]

Öğrenci affı artık kesin çıkar mı?

Haberleri okuyorum, akpli bir vekilin açıklaması temmuzdan önce yasalasacagi ve 2022 güz dönemine etki edeceği yönünde. Şimdi bu yaz seçim olsaydı biraz şüpheyle yaklasirdim ama erken seçime karar verilmedi yani af işi alelacele yaptıklari bir şey değil belli ki.

Hali hazırda 7. Yılını doldurmak üzere olduğum bir lisans programındayim. Kaydimi sildirmeyi düşünüyorum bu ay içerisinde. Af yasası çıkmadan önce. Aftan yararlanabilmek için.

Riskli mi yaptigim iş, 2023te her türlü atılacaktım zaten süre yönünden, bitirme imkanım yok 1 yılda.

Genelde hükümetin söylediği şeylere güven olmuyor ama af konusunda kendilerini yükümlüluk altına sokacak bir şey yok, zaten her seçim öncesi rutin yaptıkları bir şey. Bu yaz kesin çıkacak diyebilir miyiz

 
Bence çıkma ihtimali yüksek. En son 2018de çıktı.

Ama af haberi çıktıktan sonra sildirebilirsiniz, şimdi risk almaya gerek yok. Resmi gazetede yürürlüğe girmeden vaktiniz olacak. Bir arkadaşım 2018de o şekilde yaptı.
  • ceketimi alip cikcam  (17.05.22 13:29:35) 
2018 affını ve kanunu inceledim. Haberler Mayıs ayının başında başına düşmüş. Kanun 18 Mayıs'ta cikmis. Ve kanunda 18 Mayıs'a kadar kayıt sildirenler faydalanabilir diye bir hüküm var.

Af haberi çıktı yani benim sildirmem gerekiyor artık, hatta başvuruda da bulundum silme işlemi için. Ama hala öğrenci olarak faydalandigim tonla şey var. Zaten okulu da eninde sonunda bitirmek istiyorum.

Şimdi af haberi nerdeyse 2018e göre 10 gun sonra cikti. Bu sefer biraz daha ağırdan alıyorlar gibi. En azından hazirana kadar bekleyip öyle sildireyim diyorum ama çok mu geç kalırım acaba tak diye çıkarırlar mi kanunu. Haberlerde "temmuzdan önce teklife dönüşecek" diyor. zaten meclise geldiği anda onaylanır zannetmiyorum bı tartışma olsun böyle bir konu hakkında.
  • sanguine  (17.05.22 13:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.