[]

excel-hangisinden kaç tane var?

elimde 3000 kitabın yazarlarının olduğu liste var. yazar isimleri alt alta yazılı.

hangi yazardan kaç tane var? bunu nasıl formül ile çıkartabilirim?
yan tarafa eğersay ile yapmak istediğimde önce tüm yazarları kenara çıkarmam gerek ama o da büyük bir uğraş. var mıdır başka bir formülü?

 
yazarların olduğu sütunu kopyala başka bir sheete al. o sütunde remove dublicates yap. yazarların listesi oluşmuş olur. sonra eğersay ile yaparsın yanlarına adetlerini yazdırırsın.


  • mr.goodcat  (17.05.22 11:46:38) 
mr.goodcat gibi yapardım ben de ama farklı yöntemi de merak ettim şöyleymiş galiba:

www.youtube.com

edit: pivot çok daha iyi ve kolay öneriymiş. hem typo falan varsa da daha rahat görürsün.
  • floydian  (17.05.22 11:48:43 ~ 11:55:19) 
az once benzer bir islem yaptim :)

www.youtube.com
  • bay b  (17.05.22 11:53:51) 
a sutununda bu yazarlar olsun.
b sutununa da bu yazarların sag kısmına 1 koy komple

c sutununa a sutunuu kopyala, sonra veri sekmesinden yinelenenleri kaldır de.

d sutununa da =etopla(a1:a3000;c1;b1:b3000)
Bu şekilde alt alta d sutununu komple cdeki veriler bitene akdar alta çek.
  • liberal  (17.05.22 14:40:49) 
Bu klasik bir pivot işi.

Şöyle yapabilirsiniz; A sütununda yazarlar var alt alta yazılı. B sütununa da en alta kadar 1 yazın. Sonra her iki sütunu da seçip pivot alın. (Sırasıyla alt,N,V,T ye basıp enter)

yazar adlarının bulunduğu A stununu Rows yazan alana, her satırda 1 rakamı olan B sütununu Values alanına taşıyıp bırakın.

Ta taam. Her yazar artık tekil oldu ve karşılığında da kaç tane olduğunu gördünüz.
  • thracia  (17.05.22 16:05:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.