[]

spor

Omzumda sorun olduğu için ağırlık çalışamıyorum tam olarak. 60 kiloyum, boyum 182. Kilo alıcam ancak yağlanmak da istemiyorum. Baya da kilo verdiğim için kollarım ince. Amacım çok yağlanmadan kilo almak ve biraz hacimlenmek. Omza çok yüklenmeden nasıl bir program yapmalıyım? Nike training club gibi uygulamalara baktım ancak fitness için değil gibi geldi. Sürekli zıplama, esneme, boşluğa yumruk atma gibi hareketler var alsşdkslşf. Amacım vücut geliştirme değil. Omzuma çok yüklenmeden hafif hacimlenmek ama pek de yağlanmamak istiyorum.

P90x nasıldır? Ona başlayım mı?
Ya da şu tarz bir program nasıldır? Haftada 3 gün :
Şınav
Barfiks
Biceps Curl
Squat

Bu şekilde göğüs, kol, sırf ve bacak kaslarını çalıştırmış olucam. Omuz için özel bir şey yapmasam vücut biçimsiz olur mu? Açıkcası omza yüklenmeden en temel bileşik hareketler işimi görür sanırım. Ve çok hareketsiz bir hayatım var. Biraz da hareket olsun istiyorum hayatımda. Nasıl bir spor yapayım?

 
1. Omuzdaki problem tam olarak ne?

2. Salona gidecek misin evde mi calismak istiyorsun?

3. Neden baya kilo verdin? 182ye 60 kilo hayli zayif. Yani kilo vererek geldiysen niye buraya dustun?

P90x yada diger amerikan satis stratejili video idman programlari sadece baska bi ihtimal yok ise kullanilmali. hatta omzuna yuk de olabilir.

her hangi bir idman onerisi yapmada once sakatliginla alakali bilgi gerekli. Ancak kilo almak icin gereken dedigin gibi bilesik hareketleri yuksek siddette yapabilmek ki CNS ten, genel vucudundan tepki alabilmek, bunu volume ile saglamak zordur basta o yuzden siddet gerekir. vucud agirligiyla yapilan idmanlar genelde yapilari geregi volume yuklenmek zorunda olan idmanlar. Bicep curl yapmasaniz hayatinizda hic bir sey degismez bu arada. Sirta, bacaklara gore cok kucuk ve onemsiz bir bolge. Her yer gelisirken zaten gelisir.
  • wallcan  (17.05.22 12:04:05) 
Senin önceliğin yemek yemek olsun. 182-60kg çok çok zayıfsın, birazcıkta yağlan 15 kilo al 5 kilosu yağ olsun sorun değil.

Vucut geliştime, kaslanma, hacimlenme vs. adını ne koyarsan koy kaldırdığın ağırlıkla değil yemek yemekle olur. Günde 5-6 öğün bol bol makarna-pilav ye yapabildiğin en ufak ağırlıkla çalış illaki güçlenir-kilo alırsın.

Omuzunda ne gibi bir problem var bilmiyorum ama senin boyunda-kilonda birine zaten sakatlanmaya çok yatkın-tendonları güçsüz bölgelere antrenman önermem (Omuz, diz, bel vs.) bileşik hareketler ya da direnç bantları ile çalışarak bu bölgeleri güçlendirmeni tavsiye ederim.
  • catamenia  (17.05.22 13:07:01) 
omuz ısıtma ve güçlendirme egzersizleri ile önce sakat omzunu sağlama almalısın. aksi halde omuz ekleminin de çalıştığı hiçbir hareketi yapamazsın. şınav, barfiks, chest press vs bunların hepsi için sağlam omuz gerekli.


  • orpheus  (17.05.22 13:55:24) 
@wallcan

1- daha önce chest press yaparken tam kavramadan itmiştim. omzum incindi. köprücük kemiğim oynuyor yerinden.

2- evde çalışmak istiyorum.

3- genelde zayıftım zaten. bir 76 oldum sonra sporu bırakınca yeme düzenim de bozuldu. ondan verdim kilo.
  • black mamba  (17.05.22 14:48:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.