[]

Kariyer değişikliği - Test Engineer

Kariyer değişikliği yapıp, test engineer olmak isteyen birine nereden başlamasını tavsiye edersiniz? (almanya'da iş arayacak)

teşekkürler


 
Monkey testing ağırlıklı mı QA pozisyonu mu bahsettiğiniz, otomasyon (unit test, UI test) yazacak mısınız?


  • jack of hearts  (16.05.22 22:35:03 ~ 18.05.22 02:28:22) 
Monkey testing ağırlıklı sanırım. Hiç kod geçmişi yok.


  • harmonikhakaret  (17.05.22 21:54:06) 
yani cesaret kırmak istemem ama yıl olmuş 2022 monkey test yaparak almanyaya gitmek, bilemedim??

en azından bir otomasyon toolu ve dili ogrenmeli bence.
  • nuisance  (17.05.22 22:50:56 ~ 22:51:16) 
Monkey testing yapan bir QA olarak çok rahat Almanya'ya gidebilirsiniz. Sayısız iş arkadaşım gitti. En hıyarı da gitti, en kafalısı da. Çok azı otomasyon yazabiliyordu naneden ve hiçbirinin kod bilgisi yoktu kariyerinin başında. Her şirketin testçiye otomasyon yazdırma ihtiyacı yok.


  • jack of hearts  (18.05.22 02:27:31 ~ 02:29:02) 
Şuan almanya'da zaten. Almancası da var. Bunlar avantaj.
Ben başlamak için yol yordam sormak istedim, spesifik olarak önerebileceğiniz bir eğitim vs. var mıdır diye.

  • harmonikhakaret  (18.05.22 21:44:38) 
@harmonikhakaret
Geç dönebiliyorum, kusura bakmayın. Bu kişi hangi bölüm mezunu ve şu anki mesleği ne? QA olmak için belli bir üniversite bölümü bitirmiş olmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Farklı bölümlerden mezun birçok tanıdığım var. Bilgisayar ya da elektronik mühendisliği mezunu olup okuduğu seneler içinde programlamanın ona göre olmadığına karar verip teste yönelenler var. Fizik mezunu da var, öğretmenlik mezunu da, psikoloji mezunu da. Bahsettiğiniz kişinin Almanya'dan önce Türkiye'de girebileceği en iyi şirkete girip pişmesini, projesindeki kullanılan tech stack'e olabildiğince hakim olmasını tavsiye ederim. 1-2 senelik bir tecrübe sonrası Almanya'da bir yerden teklif alması işten bile olmaz. Bunun altında bir tecrübe ile yapılacak başvurulara geri dönüş yapılma ihtimali düşük olur. Bir de bana kalırsa bu olay işte öğrenilecek bir şey daha ziyade. Mesela birkaç saat içinde en ince detayına kadar anlatabilirim ama deneyimin yerini tutmaz.

  • jack of hearts  (20.05.22 02:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.