[]

Hisseli Arsa Almak

İlandaki bu ifade ne anlama geliyor? ilerde baş ağrıtacak bir şey midir?

"tarlanın 1/2 hissesi satılık olup , diğer hissedarin ile alan fiili olarak paylaşılmıştır.. sınır belirli olup, alanlar tel örgü ile ayrılmıştır.."


 
Hisseli arsaları siz kendi aranızda sözde bölüşmüş olsanız bile arsanın her noktasında her hissedarın, hissesi kadar payı vardır. Şimdi belki problem olmaz ama ileride icra ile satılma durumu ve mirasçılar falan olursa dışarıdan gelecek bir kişi bununla ilgili problem çıkartabilir. Niye icra diyorum falan diyorum, çünkü gönüllü alacak kişi zaten şartları kabul ederek alır, ama icra ile satılırken arsa bütün olarak gösterilir ve yukarıda yazdığım gibi x kişisinin tel örgü ile çevirdiği alanda da sizin payınız vardır. Bunun önüne geçmek için ya ifraz yapmak gerekli, ya da tarım arazisi olduğu için ifraz yapılamıyorsa kooperatif benzeri bir yapı kurulmalı ki, sizin "sınırlarınız" resmi olsun.


  • malheiros  (16.05.22 20:29:41) 
ben olsam girmem..


  • cooperr  (16.05.22 20:30:50) 
aklın varsa girme o işe. babamın hisseli tapusu var 20 senedir satamadık.


  • Kresto  (16.05.22 21:38:44) 
Mesela siz parasını verip ev yaparsınız. Diğer ortak ev yapmaz.

Arsa icralık filan olursa, satılırken diğer hissedar eve de %50 ortaktır kanunen. Uğraş dur...
  • alfired  (16.05.22 22:32:16) 
Daha 3-5 ay öncesine kadar hisseli tarla satışlarında yan komşu bile alabiliyordu. Şimdi ise tarlanın diğer 1/2 lik kısmı başka kişilerde ise yani birden çok kişiye aitse o kişi ilerleyen yıllarda dava açıp bu fiyattan ben de alırdım diyip tarlayı elinden alabilirler bu yüzden tapuda gerçek değerinden göster.

Çatalca civarında genelde tarlaları 5-6 kişiye bölüp bölüp satıyorlar, satarken de herkesin yeri belli olacak şekilde imza alınıyor.

Bilen bir emlakçı ile muhakkak konuş. onlar da sen bilmiyorsan pek anlatmıyor gerçi.
  • liberal  (17.05.22 09:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.