[]

iş görüşmesinin teklif aşamasında pazarlık yapmak

mesela bir yerle iş görüşmesindeyim, yarın bana 10k maaş teklif ettiler diyelim. ben orada çalışmak istiyorum kaçırmak istemediğim bir fırsat aslında ama biraz daha fazla da verebileceklerini düşünüyorum (11k olsun atıyorum). direkt 10k'yı kabul ediyorum demek yerine bunun pazarlığını yapmak mantıklı mı bu durumda? mantıklıysa nasıl yapmalı?




 
Aslında benim aklımda 12 bin tl vardı, teklifiniz biraz üzdü beni.
Veya
Şurada şurada aynı işi yapan şunlar da 12 bin alıyorlar, bende o civarda bir şeyler olur sanıyordum.
  • etna  (16.05.22 18:17:12) 
Teklif aldığınız bir yer siz artış istediniz diye öyle kolay kolay teklifi geri çekmez. Ya teklifi revize ederler ya da o noktaya çıkamayacaklarını belirtirler. Aday olarak size ayrılmış bir zaman ve maliyet var. Bunu hiçe sayıp sizden vazgeçmezler.

10 aldıysanız ve 11'i nezaketle talep ederseniz ilk teklifte ısrarcı olmaya devam ederler. Teklifi kabul etmeme ihtimalinizi hissettirmeniz gerekiyor. "Sizinle görüştüğüm süreçte başka bir yerden daha teklif daha aldım, teklifleri sizden bir miktar daha (tam rakam vermekte fayda var) yüksek olduğu için arada kalmış durumdayım." diye daha somut bir sebeple gitmeniz istediğinizi almanızda daha etkili olacaktır.
  • jack of hearts  (16.05.22 18:23:28 ~ 18:24:24) 
teklife revize iste, beklediğimden düşük de.

ben revize istemeyip reddettiğim halde fazlasını teklif etmişlerdi.
  • jelly bear  (16.05.22 19:07:20) 
burada sıkıntım şu ben beklentime bu rakamı söyledim, mevcut işimde bazı önemli rahatsızlıklarım olduğu için yüksek söyleyip kaçırmak istemedim bu şirketi. ancak beklentimi teklif ederlerse oradan nasıl kıvırıcam bilemedim. "ben onu minimum çalışabileceğim rakam olarak söyledim ama siz biraz daha mutlu edicek bir şey teklif edersiniz diye ummuştum" gibisinden bir şey iş görür herhalde?


  • semaforo de medianoche  (16.05.22 19:14:18 ~ 19:14:36) 
kuracağın kilit cümle şu şekilde olacak:

"sizin bu pozisyon için belirlemiş olduğunuz bir bütçe aralığı vardır. bu aralık içinde üst limite yaklaşır düzeyde ücrette bir revize yapmanızı talep ediyorum. ******"

**** yere bahanelerini sayacaksın. atıyorum taşınacaksındır masrafın olacaktır, ev kiralayacaksındır. daha uzak yerdedir yol masrafın artacaktır vs. vs.

senin görüştüğün kişi %90 ihtimalle IK sorumlusudur. bunu karar verecek o kişi değil zaten. o da gidip üst amirine veya ilgili bölüm amirine soracak. sen sorup dönmesini isteyeceksin. 1-2 güne döner. o zaman kararını verirsin.
  • mr.goodcat  (16.05.22 20:10:36) 
Umdum, buldum demek iş görmez bence. Sürecin başında tamam olduğunuz bir rakamdı o, revizyon almanız için öne sürebileceğiniz en iyi bahane o süre zarfında beklenmedik bir şeyin gerçekleşmiş olması. Örneğin geçen Kasım filan olsaydı döviz kurunun anormal hareketini bahane edebilirdiniz. Böyle bir şey ortada olmadığından bana göre en mantıklı seçenek başka bir yerden de teklifim var kozunu oynamanız. Kibarca yalan söyleyin dediğimin farkındayım ama bu işler böyle maalesef.


  • jack of hearts  (16.05.22 20:13:23 ~ 20:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.