[]

2. el telefon satın alırken üzerindeki jelatini çıkarır mısınız?

sabah iphone 13 telefonumu sattım üzerinde jelatin vardı. telefonu internetten almıştım alır almaz da telefoncuda yarım saat sonra jelatin taktırdım. eleman şimdi bana mesaj atıyor telefonun ekranı çizikmiş, görünmesin diye sen bilerek üzerine kalın koruma takmışsın vs. halbuki ben bu tür sorunlarla karşılaşmamak için alacak olan elden görerek alsın diye il dışından gelen daha iyi teklifleri kabul etmedim.

neyse çok uzatmayayım satarken benim aklıma jelatini çıkarmak gelmedi. siz olsaydınız ne yapardınız?


 
Cikartirdim. Cikarttim.


  • floydian  (16.05.22 16:12:51) 
jelatin de var istersen çıkarttır, istersen kalsın derim. alacak adam ister çıkarır ister çıkarmaz. senlik bir şey yok bence. çıkarsaydın baksaydın kardeş de arkadaşa.


  • roket adam  (16.05.22 16:21:00) 
@roket adam hocam işte ne benim ne onun aklına gelmedi. akşam akşam tribe soktu adamı dolandırmışız gibi.


  • rahmi pinkfloydoglu  (16.05.22 16:26:08) 
yoo bence sen çizdin bok atıyorsun derim basarım engeli.


  • jamswety  (16.05.22 16:31:24) 
telefonu senden alan o. senin yanında kontrol etmesi gereken de o.

"Yok öyle çizikmiş, bozukmuş bilmem ne. Madem bunu diyeceksin neden kontrol ettin ve parasını vererek satış işlemini gerçekleştirdin." demeniz lazım.
  • foolrules  (16.05.22 16:39:05 ~ 16:39:18) 
bi şey yapmazdım çizilmediğine eminsem. palavra da sıkıyor olabilir. kendi çizmiş de olabilir.

bi kere sattım böyle arka koruma kırılmaz cam kırıktı. dedim çıkartırsan alırsın bilgin olsun yedeği yok bende. çıkardı baktı bi şey yok aldı zaten.

2. telefonumda da önde de arkada da koruma vardı. çıkarmadan aldı bi sorun olmadı.
  • jelly bear  (16.05.22 16:49:04 ~ 16:49:26) 
bundan 5-6 sene önce ikinci el telefon aldığımda telefonun ses çıkışındaki deliklere kadar kontrol etmiştim. alıcı ben bunu alıyorum bide jelatini çıkarıp bakmak istiyorum diyip kontrol etmeliydi, sizlik bir şey yok.


  • golgi aygıtı  (16.05.22 18:27:26) 
koruyucu kotu durumda ise cikartip sattim, iyi durumda ise cikartmadim oldugu gibi sattim.

sizin iciniz rahatsa bas engeli gec.
  • cooperr  (16.05.22 18:38:12) 
Çıkartmazdım.
Alıcı vazgeçerse cam filmsiz kalacak telefonum, hem de tam satışa çıkardığım sırada.

Alıcının çıkartmayı akıl etmesi gerekiyordu.
Kötü niyetle yapıldıysa elbette kötü niyetli olan suçlu ama burada satıcı profesyonel bir satıcı değil. Diğer gibi kullanıcı. Bir mağaza böyle bir hareket yapmış olsa suçlanabilir belki ama bir kullanıcı suçlanamaz bence.

Telefonun ekranını o çizmiş olabilir mi? Buna da emin olamayız ki.
  • michael_knight  (16.05.22 23:52:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.