[]

bel fıtığı - ilk kez bacak ağrısı - tavsiye

selamlar,
bel fıtığım 15 yıla yakındır var; zaman zaman belde ağrı olur herkese olduğu gibi, bir kaç gün veya bir hafta on günde geçer. gün içinde biraz fazla yürüdüğümde (20bin adımlar seviyesi) ben buradayım der; yine de son derece dikkatli bir şekilde hareket ettiğimden ve sadece yürüyüş yaptığımdan geçinip gidiyorduk.

İlk kez 4 gün önce, önce kalçada başlayan sonra kalf kasına ulaşan bir ağrım var şu an. ayakta 5-10 dk kalınca ağrı şiddetleniyor, ve yürürken çekiyor, koltuğa otururken ağrıyor sonra hafifliyor vs. henüz uyuşma yok.
bir taraftan da iki haftadır iş yerinde biraz üşüdüm, ondan mı oldu diye düşünüyorum.

bunu tecrübe edenler ne dersiniz bu duruma; birkaç gün daha izleyip eğer geçmezse ortopedist bölümüne görüneyim düşünüyorum.

 
Her gün sabah akşam ilgili egzersizler ile ağrıyı hafifletip, süreci uzatabilirsin.


  • John Bloor  (16.05.22 13:58:26) 
John bloor+1. Ayrıca ortopedi uzmanından ziyade sinir ve beyin cerrahinin alanına giriyor bel fıtığı. Ameliyatını onlar yapıyor mesela.


  • crimson man  (16.05.22 16:22:43) 
Hekim değil profesyonel hasta olarak yazıyorum. En az birkaç gün tam dinlenin, uzanabiliyorken oturmayın. egzersiz de yapmayın ağrı şiddetliyken. Ağrı azalınca yavaş yavaş bel egzersizlerine başlayın. Temel tavsiye edilen egzersizleri yapın ama bu meret herkeste farklı etki ediyor, sizi rahatlatmayan, ağrınızı artıran hareketi bırakın. Ağrı tamamen geçince de belinizden başlayarak kollarınızı sırtınızı kuvvetlendirin. Ölçülü ve kendinizi kontrol ederek ilerlemek kaydıyla direkt belinize yüklenmeyen her sporu yapabilirsiniz.

ortopediste görünün evvel, beyin cerrahına gittiğinizde ameliyat edelim diyecek istisnasız. hakikaten ameliyatlık bir durum olabilir ama uyuşma, çiş kaçırma gibi şeyler yoksa önce ortopediyi denemekte fayda var.
  • hkaan  (16.05.22 16:32:33) 
20bin adım mı ? belim değil her yanım ağrır bu kadar yüklenmek doğru mu bilemedim.
benim doktor kilo vermeden geçmez demişti verdim ve geçti.

  • jamswety  (16.05.22 16:38:05) 
son birkac gundur diye anlattiklarin tipik bel fitigi. ama her zaman ameliyatlik olmuyor durum. ayrica ortopedi degil, sinir cerrahisi bakar.


  • Kittie  (16.05.22 20:02:34) 
Eger gecmez ise norologa gorunmen lazim, MR isteyecekler..
En az 3 operator doktordan fikir almani tavsiye ederim.

  • cooperr  (16.05.22 20:48:26) 
önce beyin ve sinir cerrahisinden randevu.

muhtemelen mr ister.

3 gün sadece yatılıp. yeme içme yürüme dışında sadece yatılıp 2-3 saate 15-20dk yürüme verdiydi dr.

sonra seni fizik tedaviye gönderir.

fizik tedavide derler ya burda yatacan 15 gün. ya da egzersiz verecem yapacan.

pasif lomber fleksiyon sağ + sol diz+ 2 diz diğer hareket pasif lomber ekstansiyon hareketleri işe yarayabilir.

bize doktor bunları söyledi.

1 ay sonra tekrar gel dedi.

geçmiş olsun.
  • qobel  (16.05.22 21:48:10) 
tecrübeli bir hasta olarak tavsiyem önce doktor. sonrasında da fıtık için verilen egzersizleri aksatmadan yapmak. bana bir fizik tedavi doktoru egzersiler yanında bir de barfiks çubuğu önermişti. çubuğa tutunup hiç başka hareket etmeden salınıyorsunuz. o nedenle kapı aralığına takılan barfiks çubuklarından aldım ve hergün birkaç dakikalığına onda salınıyorum. faydasını gördüğümü söyleyebilirim. eve almak istemiyorsanız, belediyelerin spor aleti yerleştirdiği parklarda genelde barfiks aygıtı olur.
hayatı zindan eden, insanın tadını, tuzunu kaçıran bir illet. umarım çabucak iyileşirsiniz.

  • omnimon  (16.05.22 21:52:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.