[]

Acemi şöfor ve uzun viraj

Normalde cok heyecanlanmıyorum araba kullanırken ama bugün şehir içinde bi tık uzun süren bir virajda biraz heyecanlandım yani gaza hafif hafif basıp direksiyonu çevriyoruz ya bana bi anda gaza basma hissi geldi kendimi zor tuttum. Hafif bi panikatak mı geçirdim ama niye böyle oldu? Sizin de ilk viraj deneyimlernizde böyle olmuş muydu? Bu arada viraj da şey e5 kozytağından atatürk caddesine çıkarkenki viraj.




 
Acemi şoförler genelde gereksiz frene basıyor virajlarda sizde tam tersi olmuş. Bence kendinizi heyecanlanınca ayağınızı gazdan çekmeye alıştırın. Viraj dönerken bilinçsizce verilen ani ve sert gaz/fren emirleri aracın kontrolünüzden çıkmasına sebep olabilir.


  • reactionic  (15.05.22 22:53:47) 
gaza basma hissi gelmesi tam olarak neyin karşılığı bilmiyorum. acemi iken bile böyle bir şey yaşamadım. ya ilave direksiyon dersi alıp daha çok pratik yapın ya da psikolojik desteğe yönelin. kesinlikle gerekenden fazla hız yapmayın.


  • zgrydn  (16.05.22 00:41:45 ~ 00:42:51) 
yavaş gidiyorsan bir şey olmaz sınırda gidiyorsan araba yolda gezmeye başlayabilir. arkadan itişli arabada düşük vites tam gaz yaparsan kıç atma denilen olayı yaşayabilirsin. dilovasından inerken aha çok eğlenceli viraj diye 170'e çıkmışlığım vardır da sonuçta 150.000km'den fazla araba sürmüşlüğüm var benim. sen denersen nolur bilemiyorum.


  • argent dawn  (16.05.22 01:14:21) 
Viraja girmeden önce en sağ şeride geçın, ve freni kullanarak arabanın ataletini (hızlanmasını, yani acceleration) düşürün.

Viraja girdiğinizde ... fren veya gaz kullanmayın (zaten gerek kalmayacaktır).

Herkeste var aynı içgüdü, endişelenmeyin. En güvenli olanı yapın, acele etmeyin ve viraja girmeden "önce" dikkatinizi koruyun yeter.
  • alfired  (16.05.22 05:13:19) 
Hocam bu sizdeki metro beklerken “ya şimdi metronun önüne atlarsam” korkusu gibi. Bunun öğrenmekle falan bi alakası yok aslında. Araba kullanırken herhangi bir hata yaparsanız ölebilirsiniz. Psikolojiniz ölüme yaklaşma durumuna tepki veriyor bence. Asla gaza basacağınızı sanmıyorum. Zaten bassanız da bi şey olmaz. Max virajı alamayıp yanınızdaki aracı sıkıştırırsınız.


  • zimbirik  (16.05.22 09:18:30) 
virajdayken gaza basmak değil de viraj yokuş yukarıysa çıkarken hafif gaza basmak gerek. yokuş aşağıysa zaten gaza basmaya gerek yok. boş yerlerde deneyin isterseniz biraz alışırsınız.


  • Olric  (16.05.22 11:52:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.