[]

Implant vs ağrıyan kendi dişim

Merhaba,

1-2 gündür çok şiddetli bir diş ağrım var. Yurtdışındayım. Dün acile gittim, daha önce kanal tedavisi yapılan bir dişimde çürük varmış, kanal iyi yapılmamış. Diyorlar ki biz bu kanalı sökeriz enfeksiyonu temilzler yerine yenisini yaparız. Zor bir işlem ama mümkün. Bunun için 800-1000 euro arası bir tutar istiyorlar. Bunu kabul edersem bu parayı ben ödemeyeceğim ancak 2 yıl için diş sağlığı masraflarım için ayrılmış olan 2300 eurodan düşecek bu tutar.
Diğer seçenek ise dişi şimdi çektirip 1.5 ay sonra TR’ye gelince implant yaptırmak. Diş sağ altta azı dişim. Çekilirse biraz çirkin görünebilir ama süre çok uzun değil. İmplant fiyatları da internetten gördüğüm kadarıyla düzgün bir yerde yaptırırsan 10k lirayı buluyor. Bunu kendim ödeyeceğim.

Şu anda şiddetli ağrı yaşadığım için ve kanal değişim için randevu tarihi yarın verileceği (yarın da olabilir 1 hafta sonra da) için ve çok yoğun bir dönemde tamamlamam gereken bir sürü iş olduğu için çektirmek daha kolay görünüyor ancak mantıklı bir karar vermek istiyorum.

Görüşlerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

 
kalite olarak türkiye'dekinden iyi olacağını düşünüyorsanız bence para konusu şöyle:
2 yıl içinde bir daha 1.500 euroluk diş masrafının olma ihtimali düşük. zaten o kadar aşırı bir şey olursa türkiye cepte bir seçenek.

  • patronaj1  (15.05.22 18:34:29) 
kanalin tekrar yapilabilirligi konusunda bir bilgim yok ancak sunu soyleyeyim: implant kanaldan cok daha mesakkatli bir islem. ben de yurt disinda yasiyorum. daha onceden kanal yaptirdigim bir disim kirildi ve kurtarilamayacagindan cektirmenin tek care oldugu soylendi. turkiyede bu isler daha guvenilir dusuncesiyle turkiyede implant yaptirma yoluna girdim. once gittim cektirdim, olcu icin iyilesmesi gerekiyor birkac ay sonra tekrar gel dediler. zar zor vakit ayirdim gittim bir de ne gorelim? damagimda kok kalmis, o alinmadan devam edilemezmis. saatlerce o koku almak icin ugrastilar ve yapamadilar ve damak yine yara oldugu icin devam edilemedi isleme. bir sonraki uygunlugumda o kalan kokun alimi icin ameliyat olacagim ve yine ondan sonraki gidisimde implanta sira gelecek. ki onda da bir gidiste olcu alinacak, sonra civisi vs derken birden fazla daha gidip gelmek gerekiyor.

siz ne kadar orda cektirecek olsaniz da turkiyeye gittiginizde bir sorun oldugu ortaya cikarsa vs benim yasadiklarimi yasayabilirsiniz, bunu aklinizda bulundurun. he bir aksilik cikmasa dahi tek gidiste yaptiramayacaksiniz implanti, bunu da unutmayin.

bir de ne olursa olsun dis kurtarilabilecek haldeyse orijinal disten vazgecilmemeli bence. implant da omru olan bir sey sonucta, 10 15 yil sonra hoop sil bastan ayni acilari cekmek gerekicek falan, zor yani.

ayrica damagin iyilesmesi icin 1.5 ay da yetmeyebilir, benim gittigim dis hekimi cekimden 3 ya da 4 ay sonra gel olcu icin demisti. eger implant yaptiracaksiniz cektirmeden once bir dis hekimiyle gorusun muhakkak bence.
  • okuyamıyom ben ya  (15.05.22 18:47:20) 
Kanal da olsa sizin dişiniz. İyi bakarsanız çok uzun seneler kullanılırsınız. Benim dişimde 10 senelik kanal var. Daha bi 10 sene gider. Diş ipi falan kullandığım için sorun yaşamıyorum. İyi bakıyorum.

Bir de implantım var. Ne kadar iyi baksanda senin dişin değil. Son kullanma tarihi var. 10 - 15 sene kalıp ömrünü tamamlıyor. İyi bakmazsan çene kemiğine çakılan o vida gevşiyor ve düşüyor vs.

Kendi dişiniz en iyi implanttan bile iyi. Eğer sana dişini açarız bakarız. Belki tekrar kanal yapmaya uygun olmaz vs demedilerse. Tekrar kanal yapılması kesinse o zaman ben kesinlikle kanal yaptırırdım.

Ayrıca implantta baya zor bi işlem. Defalarca git gel yaptırıyor. Ameliyat falan yapılıyor. Orası bi 8 ay boş kalır. Önde yer iyileşecek 3 4 ay. Sonra vidayı çakacaklar ve 2 ay iyileşmesini bekleyecekler. Sonrasında o vidaya diş ekleyecekler vs. Uzun iş.
  • zimbirik  (15.05.22 19:26:01) 
Kanallı dişin ömrü 5 yıl muhabbetleri boş. İmplant dişe göre daha kolay kaybedilir, bakımı daha zordur, daha fazla özen göstermeniz gerekir. Bu yüzden de dişi ağızda tutmak ilk seçenektir. Kanal tekrarı yerine implant düşünmek tercihiniz olmamalı bence.


  • housedaki topal doktor  (15.05.22 22:04:46) 
Kendi dişini kurtarmak için %0,001 lik bir ihtimal bile olsa, elinden geleni yapmanı tavsiye ederim. 1 dişim yeniden kanal tedavi gördü ve 4-5 senedir halen iyi durumda. İmplantım var ama ne kadar iyi de olsa kendi dişin gibi olmaz.


  • vampir akrep  (15.05.22 22:11:42) 
ben dis cektirmeyi kolumu bacagimi kaybetmek gibi dusunup asla kabullenememistim. cektirmemek icin de kanal tedavili dise ikinci kez kanal tedavisi yapacak doktor arayip en son yaptirdim. sonuc olarak birkac yil sonra disim cekildi.
ben de implanttan yanayim

  • ala09  (15.05.22 22:14:39) 
Kanal yenileme tedavisiyle dişi kurtardık gibi arkadaşlar, sağ olun.


  • but that was just a dream  (16.05.22 21:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.