[]

bu alman askeri kıyafetleri neden farklı?

2. dünya savaşı filmleri ve oyunlarında görüyoruz hep alman komutanlarının kıyafetleri daha karizmatik oluyor. bana mı öyle geliyor acaba yoksa onları farklı yapan bir hede mi var bilmediğim.. mesela bir amerikalılar ingilizler öyle değil. daha kötü ve pasif görünüyor.




 
savaş sırasında da karizmaydı sanırım o giysiler de ondan karizma duruyor. sanırım filmlerdeki giysiler gerçek giysilerin çok benzerleri şeklide. bu yüzdendir.
yani demem o ki "alman subayların giysilierini daha karizma yapalıom ki mein kampf satışları artsın" gibi bir düşünce yok.

  • yuxel  (30.10.07 09:53:00) 
çizme kıyafetin karizmasına karizma katıyor. bildiğim kadarıyla da nazi subaylarından başka çizme giyen başka ülke subayı yoktu.


  • kibritsuyu  (30.10.07 11:25:57) 
sorum daha cok nasıl olmus da daha guzel olmus yonunde. yoksa filmlerde guzel gosterildigini dusunmedim elbette.

o petrol yeşili pardesu, altına cizme. bir de yagmurda ıslanınca dehşet bir görüntü oluşuyor cidden. adamlar iyi düşünmüşler.
  • nihilanth  (30.10.07 12:12:22) 
görebilirmiyiz alman nazi subaylarını ?


  • imparatorolmayikolaymisandin  (30.10.07 13:35:33) 
sorunun cevaplarından biri niye sovyetler sanatta (ör:resimde) realizmi savunurken amerika'nın kübizm falan gibi olaylara girmesiyle de alakalı.


  • can see  (30.10.07 15:05:17) 
Bir de gözümün önüne getirince şimdi sanki daha bi iyi oturuyo giysiler diğerlerine göre. Sanki herkese teker teker özel dikilmiş gibi. Kıyafetlerin içine bi iskeletimsi bir şey işleniyordur belki. Bilemedim.


  • colonizer  (30.10.07 16:23:07) 
bu benim de dikkatimi çekmişti. sebepleri şöyle sıralanabilir:

- alman üniformalarının rengi (gri, grimsi yeşil vs.) daha koyu ve canlı.
- alman subay üniformaları düzgün ütülenmiş oluyor (gerçekten!)
- alman üniformaları çok daha kaliteli malzemeden yapılıyor. bende var nazi zamanından kalma bir alman askeri paltosu. çok dayanıklı.
- alman üniformalarının tasarımı da daha karizmatik ve korku salıcı. bunu övgü olarak nitelendirmeyin. kollarındaki gamalı haç bantları giysiye ilginç bir kontrast kazandırıyor. ss subaylarının üniformaları zaten apayrı bir psikolojik savaş silahı.
- son olarak, alman üniformalarının kesimi nasıl bir kesimse, içindeki insanı daha yapılı, vakur ve güçlü gösteriyor. çizmeler de cabası.
  • actionary  (30.10.07 17:55:14) 
ikinci dünya savaşı konusunda engin bilgilere sahip ve sürekli takip ettiğim bir yazar olan ''vox stellarum'' un bu konu hakkında çok detaylı bir çalışması vardı eğer yanlış hatırlamıyorsam.. ben yaklaşık bir saattir arıyorum ama bulamadım. kendisine bir msg atabilirsen bu başlığı bulur getirir büyük ihtimalle.
üniformaların kesimleri ve renklerine kadar çok geniş bir açıklama vardı..

  • ayanux  (30.10.07 21:59:51) 
ayanux öyle bir şey varsa sen mesaj atarsan sevinirim ben sozlukte değilim.


  • nihilanth  (30.10.07 22:40:48) 
(bkz: #26937014)

sorunun cevabı burada sanırım. işin içerisinde hugo boss var.
  • diskbudur  (11.01.12 11:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.