[]

Maaşımdan beş kuruş para kalmıyor? Tasarruf yöntemleri?

Selamlar. Maaş yönetimiyle ilgili telefona yükleyebileceğim aplikasyon var mıdır? Yaşam şartları çok zor farkındayım ama birikim bile yapamıyorum nasıl bitiyor anlamıyorum.




 
para yönetimi diye simgesi domuz olan bir program var. yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum gayet memnunum.


  • asabi  (15.05.22 15:09:17) 
ben excel'de yapıyorum. klasik rolling bütçe yapacaksın. önümüzdeki bir senenin harcamalarını max 10-15 kaleme ayır. online abonelik, elektrik, internet, ev eşyası, tatil, restoran vs. her ay 2 kolon olsun. birine öngörülerini gir, hemen yanlarında boş kolon olsun, ay sonunda gerçek harcamaları bu boş kolonlara gir. aynı zamanda o ayki duruma göre her ay sonu gelecek ayların bütçelerini gözden geçir (buna da rolling deniyor) kural koyup, bütçeyi aşan harcamanın kırmızı, altında kalan harcamanın yeşil gelmesini sağlarsın. 6-7 ay geçince ilk 3 ayı gizlersin, ya da gruplayıp gizlersin, böyle böyle gider.

harcamaların altına da sağlama yap. cash flow yani. gelir, altına ödemeler, kalan para bilmem nereye yatırım olarak transfer, nakit çekilen para = sıfır. hemen altına da o ayın kredi kartı toplam borcunu yaz banka bazında, maaştan sonra ödemeler sonrası borcu da yaz ayrı satıra. bir de yatırımdaki paranı kümülatif olarak yaz. en alta da net durum satırı aç. yatırımdaki para eksi toplam borç, net durum.
  • gabe h coud  (15.05.22 15:13:54 ~ 15:14:36) 
Harcadıktan sonra kalan parayla birikim yapılmaz. Birikim bir kenara ayrıldıktan sonra kalan parayı yönetip yetirmeyi başarırsan birikim yapılır. Bunun içinde gabe'in dediği gibi sınırlamalar getirmen, tasarruf tedbirleri oluşturman gerekiyor.


  • Phoebe  (15.05.22 15:34:44) 
ustteki arkadasin dedigi gibi once bi kismini ayirip sonra harcama yapmayi ogrenmeye calis. onun haricinde duzenli odemelerinde fazla/gereksiz olan kalemler var mi ona bakabilirsin. daha sonra icki, sigara vs kotu aliskanliklar varsa onlarin butceye olan yukune bakabilirsin. sonrasinda evde kullanamadigin gereksiz kiyida kosede kalmis seyler varsa letgo uzerinden satmayi deneyebilirsin ilk aklima gelenler.


  • bay b  (15.05.22 16:46:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.