[]

Dizi oyuncuları çok para isterse

Mesela 4. sezonlarında,

friends - monica
himym - barney
tbbt - sheldon

kendilerine teklif edilenin 1buçuk ya da 2 katını isteselerdi, ne olurdu?

 
Sözleşmede yazılı olduğunu düşünüyorum. Tefe tüfeye endeksli olabilir.


  • neymis  (15.05.22 13:09:38) 
Sözleşmelerindeki maddelere bağlıdır muhtemelen. Buna benzer olay The Office dizisinde Steve Carella yaşandı. Dizi başladığında kariyeri bu kadar parlak değildi. Ancak bir çok filmde başrol oynayım dünya çapında tanınmaya başladıktan sonra istediği bütçeyi vermediler ve diziden ayrıldı.


  • andy kaufman  (15.05.22 13:17:02) 
friends'i görünce yazayım dedim. dizi başladığında hepsi düşük ücret alıyordu, dizi tutunca ücretler de artmaya başladı. chandler çok beğenildiği için ona biraz daha yüksek vermeyi düşünmüşler ama altısı da hayır hepimiz eşit alacağız demişler. sonlara doğru da adam başı 1 milyon alıyorlarmış. şöyle bir şey var, mühim birisi "ben yüksek istiyorum yoksa ayrılırım" deme lüksü aslında pek yok. çünkü iş güzel gidiyor, ayrılınca çok daha yüksek paralara çalışabileceği işi kolay kolay bulamazlar. dizinin bitmesini beklemeleri mantıklı. ki zaten son birkaç sezon jennifer aniston falan hadi bitirelim de ben başka işlere geçeyim diyip huzursuzluk yaratmış.

o yüzden tutan dizi oyuncuları kolay kolay ayrılamazlar, işi bitirip daha iyi işe geçerler.
  • rose parks  (15.05.22 14:47:27) 
Hocam çok para isterse diye bir durum yok herkesin belirli bi kaşesi vardır onun üstünden anlaşma yapılır sonradan "ben daha çok istiyorum" denmez ama bunlar birden fazla sezon devam eden diziler her sezon anlaşmalar yenilenir, dizi tutmuşsa ücretler de ona göre artar ama atıyorum ilk sezon devam ederken "ben paramın şu kadar artmasını istiyorum" diyemezler o anlaşmalar iki taraflı yapılıyor ve baya bağlayıcı tarafları var, kim sözleşmeye uymazsa yaptırımları ağır oluyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (15.05.22 14:53:11) 
2-3 sezondan fazla sözleşme yapılmıyor. sözleşme bittiğinde dizi tutmuşsa ya da oyuncu kariyerini ilerletmişse ücretini yükseltir. normal şartlarda hiç tanınmayan, scrubs'taki zach braff bölüm başına 350 bin dolar alıyordu son sezon, mesela. şimdi bile yanına yaklaşamaz. dizinin bitmesi de bu astronomik ücretler yüzünden oldu. altın yumurtlayan kazı kesti.


  • gabe h coud  (15.05.22 15:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.