[]

Kimse ev alamıyor mu şu an?

herkes kredi haberinden sonra fiyatların uçtuğundan şikayetçi. öyle bi algı var ki sanki kimse ev almıyor. Gerçekten durum öyle mi? 500'e alacağı ev 1 milyona uçan dar gelirli yada 8e alacağı ev 10a fırlayan zengin almaz zaten diyırum. Sizce öyle bir durum mu var piyasada yoksa millet abartıyor mu?




 
kredi zaten hiç evi olmayana veriliyor. ayda 20 bin taksit ödeyebilen insanın çoktan evi vardır diye düşünüyorum.

bi de ev sahipleri çakallık yapıp evin değerini düşük gösteriyormuş, kredi de az çıkıyor haliyle.
  • jelly bear  (15.05.22 10:41:00) 
Bu rakamlara kendi adıma mümkün değil görünüyor. Fakirlik sınırının Bi tık üstüyüm denilebilir.
Aylık 20 bin verebilsem çoktan alırdım zaten.

  • neymis  (15.05.22 11:36:25) 
1 sene önce 600 bin olan ve bu para verilmez diye dönüp almadığım ev şuan 1.800.000 e ilanda. Ev almak illegal bir işe bulaşmadıktan sonra tamamen hayal oldu benim için5


  • limonlu eksi  (15.05.22 12:02:42) 
Kredi ilk defa ev sahibi olacaklar için geçerli ve evin de sıfır olması lazım. İkinci el ev alabilmek için ise evin değerinin en az %50'si kadar döviz veya altını merkez bankasına satman lazım.

1 milyondan aşağıya sıfır ev yok. Olanlar da şehir dışında çok uzakta. Bu kadar kredi çekebilsem bile aylık yaklaşık 20 bin civarı bir kredi ödemesi olacak. Bunun için benim aylık gelirimin en az 30 bin olması lazım ki krediyi ödedikten sonra üstüne diğer giderler için para kalsın. Kaldı ki ayda 30 bin kazanan biri olsam zaten evimi çoktan almış olurdum.

İkinci el için de aynısı geçerli.Zaten evin yarısı değerinde döviz veya altınım olsa evimi çoktan almış olurdum veya faiz indirimine muhtaç olmazdım.

Velhasıl, kime hizmet ettiğini anlamadığım bir fazi indirim müjdesinden ibaret bütün olay.
  • omnimon  (15.05.22 12:20:59) 
Parası olan zenginler çoluk çocuklarına alıyor hala
Ha bi de vatandaşlık için gelenler veya yabancı uyruklular krediden bağımsız olarak arsa ev vs alıyor

  • photo85  (15.05.22 21:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.