[]

Arkadaşımızı adli süreç sebebiyle işten çıkarttılar.

6 senedir aynı şirkette çalışan arkadaşımıza bir darp vakasında şüpheli olarak dava açtılar. Olay sırasında orada olmadığını kanıtlayamıyor. Olay sırasında işteymiş ama kimse ne kamera kaydı ne bir şeylw yardımcı olmadı. Bugün öğrendik şirket adli süreç sebebiyle işten çıkarmış. Haklarını verecekler elbette ama zatej kötü bir süreç içindeyken üstüne bir de bu çok kötü oldu. Eğer davadan aklanırsa şirkete karşı ya da iftiraya karşı ne yapabilir?




 
olaydan anladığım kadarıyla, arkadaşınız için bir iş hukuku terimi olan "şüphe feshi" işlemi yapılmış. şüphe feshinde esas olan iş akdinin geçerli bir sebebe dayanarak feshinin yapılmasıdır.

işçinin savunmasının işveren tarafından alınıp alınmadığı, feshin kaç gün içinde yapıldığı, feshin üzerinden ne zaman geçtiği gibi sebepler önem kazanmakta.

geçerli fesih yapıldığı için işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeli. ancak geçerli fesih olmadığı kanısında olduğunuz için işe iade davası açılmalıdır. bunun için davadan aklanmak beklenmemeli.

yapılan iftiraya karşı da, suçsuzluk ispatlandıktan sonra bu iftiraya sebep olanlar için iftira suçundan suç duyurusunda bulunulabilir. ayrıca, bu olay yüzünden yaşanan elem,acı ve ızdırap yüzünden manevi tazminat, yaşanan maddi kayıp sebebiyle de maddi tazminat davası da açılabilir.

olayın biraz çetrefilli olması sebebiyle bir avukata danışmak oldukça önemli. arkadaşınızın maddi durumu iyi değilse, barodan adli yardım talep edebilir.
  • gottacatchemall  (14.05.22 20:12:53 ~ 20:13:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.