[]

Araç alırken borç kapatmak

Arkadaşlar şehir dışında bir yerden araç alıcam, Kurumsal bir firmada çalışan birinin arabası aynı iş yerinde çalışan bir arkadaşımız daha var ama tanışmıyorlar.
Araçta 60binlik bir borç varmış krediyle aldığı için onun kapatılması gerekiyor dedi. Ben de aracı araç kredisiyle alacağım. Yani adamın borcunu ödeyip daha sonra krediye başvuracağım. 2 3 saat içinde borcu ödeyince borç durumu kalkar ondan sonra işlem yaparız falan dedi ama.

Böyle bir durumda dikkat etmem gereken bir şeyler var mıdır. Tavsiyeniz varsa alabilirim.

 
Ev alırken bire bir aynı durumdaydım. Araç için böyle bir opsiyon var mudur bilmiyorum.

Kredi çekeceğim banka satıcının borcu kadar olan kısmı direk borçlu bankaya ödedi. Kredi çekeceğinlz bankayla görüşün derim.
  • en bi orijinal  (14.05.22 19:43:15) 
@en bi orijinal hmm, ben aracın borcu kapanmadan o araç için kredi çıkmaz diye düşünmüştüm öyle bir durum varsa dediğiniz gibi bankayla bir daha görüşeyim.


  • jorah the andal  (14.05.22 19:51:35) 
baskasinin borcunu babanızın oglu degılse kapatmayın. ancak, @en bir orijinal'in dedigi yontem calisirsa, bu işe girin. diğer her türlü sakat.


  • helenart  (14.05.22 20:44:57) 
Açıklamaya plaka yı yazıp adama göndereceksin. Borcunu ödeyip rehini kaldıracak. Sonra kalanını noterde gönderirsin. Bir şey olmaz.


  • retiredcolonel  (14.05.22 21:04:25) 
60.000TL'yi başka birinden borç alsın bir günlüğüne.
Siz normal alın arabayı. Olmuyorsa başka araba alın.

Ben olsam, çok tanıdık, akraba vs. olmadığı sürece böyle bir ilişkiye girmezdim.
  • burfak  (15.05.22 15:30:15) 
Adamın çalıştığı yer iyi maaşlı düzgün bir yer yani aracı kontrol eden arkadaşımızda öyle bir durumda işi sıkıntıya girer o toplara girmez diye düşündü.

Açıkcası aracı uygun bir fiyata alıyorum belki millet yanaşmadı borcu var diye almaya o yüzden uygun fiyatlı bırakıyor ama eksperde sıkıntı çıkmazsa kaçırmak istemiyorum açıkcası o yüzden biraz zorluyorum bunu bilmiyorum kafamda deli sorular tedirginim yine de açıkcası :)
  • jorah the andal  (15.05.22 16:54:51) 
Siz de kredi ile alacağınız için sıkıntı yok, o işleri bankalar aralarında hallediyor. Hatta siz de faiz oranı çok farklı değilse aynı bankadan kredi kullanırsanız iş hızlanır ve kolaylaşır.


  • John Bloor  (16.05.22 10:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.